Urmărește emisiunea live
Australian Open. Antrenamente suspendate din cauza fumului degajat de incendii
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Fumul degajat de incendiile de vegetaţie din regiunea Melbourne i-au constrâns pe organizatorii Openului Australiei la tenis să suspende antrenamentele prevăzute marţi, în cadrul pregătirilor pentru primul turneu de Mare Şlem al anului, care va debuta pe 20 ianuarie, informează AFP. 

Germanul Alexander Zverev şi belgianul David Goffin ar fi trebuit să fie primii care să se antreneze pe terenurile din Melbourne Park, urmaţi de numărul unu mondial, spaniolul Rafael Nadal. Grecul Stefanos Tsitsipas, americanca Coco Gauff şi jucătoarea cehă Karolina Pliskova au fost la rândul lor obligaţi să-şi suspende antrenamentele.

'Antrenamentul a fost suspendat temporar, în această dimineaţă, din cauza calităţii proaste a aerului', au indicat organizatorii într-un comunicat, precizând că meciurile de calificare se vor desfăşura însă conform programului. 'Condiţiile la faţa locului se îmbunătăţesc şi sunt supravegheate în mod constant', au adăugat responsabilii competiţiei de la antipozi.

Următoarele decizii vor fi luate după consultarea cu o echipă medicală şi cu Biroul australian de meteorologice, precizează organizatorii. 'Ca întotdeauna, sănătatea şi securitatea jucătorilor noştri, a personalului nostru şi a suporterii noştri, sunt priorităţile noastre', a asigurat ei. Incendiile de vegetaţie care devastează Australia de câteva luni s-au soldat cu cel puţin 27 de morţi şi au distrus peste 2.000 de locuinţe. Fumul degajat a ajuns mai multe mai centre urbane, inclusiv Melbourne, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel