Austria - România. Victoria unui nou început sau doar un foc de paie?
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
România a învins Austria la Klagenfurt cu 3-2, după un meci extrem de spectaculos. Este această victorie semnul unui nou început pentru naţionala României sau doar un alt foc de paie? 

După meciurile entuziasmante cu Anglia şi Germania de la Euro 2019, cu naţionala U21, Mirel Rădoi a făcut pasul natural spre naţionala mare, echipă care îşi caută identitatea de la retragerea lui Adrian Mutu, ultimul mare jucător care a îmbrăcat tricoul României. Startul nu a fost, însă, cel aşteptat. România a remizat vineri seară cu Irlanda de Nord, la Bucureşti, scor 1-1, după un meci încâlcit, parcă fără zvâc, iar contestatarii au apărut imediat. 

Au fost însă şi voci care au spus că naţionala va arăta complet diferit cu Austria. Şi nu s-au înşelat. România a început în forţă meciul cu Austria, iar Denis Alibec a deschis scorul încă din minutul 3, cu un şut de la marginea careului, după o pasă primită de la Florinel Coman. După gol, însă, ai noştri au făcut inexplicabil pasul în spate şi austriecii au egalat rapid, prin Baumgartner. Nici după gol nu ne-am revenit, şi numai norocul a făcut ca scorul să rămână egal după primele 45 de minute. 

Discurs motivant la pauză? 

Posibil pe modelul Ionuţ Radu de la naţionala U21, Mirel Rădoi a scos de la cabine alţi jucători. Mai motivaţi, mai abili, parcă mai hotărâţi. Astfel, Dragoş Grigore a marcat pentru 2-1 în minutul 50, chiar de ziua sa. Chiar dacă austriecii s-au aruncat în atac, tot ai noştri au fost decisivi, iar Alex Maxim a dus scorul la 3-1 pentru România. După o fază în care fotbaliştii noştri au presat apărarea austriacă, Alexandru Maxim a recuperat şi a trimis mingea peste portarul austriac, cu o execuţie superbă. 

Emoţiile nu au lipsit, însă, pentru că Onisiwo a marcat pentru 3-2 în minutul 80. Au fost 10 minute încordate, în care austriecii au încercat cu toate forţele să marcheze în poarta lui Tătăruşanu, dar nu au reuşit. 

Băieţii noştri s-au impus după 94 de minute în care s-au dăruit exemplar, iar Mirel Rădoi începe aventura pe banca naţionalei cu 4 puncte din 6 posibile în grupa din Liga Naţiunilor. 4 puncte care, momentan, ne duc pe primul loc. 

VEZI ŞI AUSTRIA - ROMÂNIA, meci în LIGA NAŢIUNILOR. Rezultat final

Plusuri şi minusuri 

La capitolul plusuri, putem observa o schimbare de atitudine faţă de vechii antrenori. Jucătorii cântă imnul împreună, nu se ceartă pe teren şi se bucură la grămadă la goluri. 

La minusuri, însă, rămânem cu probleme mari în defensivă şi cu unii jucători parcă supraevaluaţi pentru ceea ce oferă. În plus, am rămas şi fără Ciprian Deac, care a fost scos pe targă în prima repriza, după ce a căzut pe gleznă. 

Rămâne de văzut cum vom aborda următoarele meciuri din Liga Naţiunilor, dar şi barajul pentru campionatul European, cu Islanda. Potenţial avem, să sperăm că nu sucombăm!

*acest articol reprezintă o opinie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel