Autorizarea PLĂȚILOR prin recunoaștere VOCALĂ. Noua funcție Google
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 26 mai, 22:34 | Tehnologie

O nouă caracteristică a Google Assistant permite autorizarea plăților cu ajutorul vocii.

O nouă caracteristică a Google Assistant permite autorizarea plăților cu ajutorul vocii, conform The Verge. Un purtător de cuvânt al companiei americane a confirmat că funcționalitatea este una nouă și se numește Voice Match, iar scopul acesteia este de a ajuta la securizarea plăților făcute cu boxele și televizoarele inteligente. Totuși, pentru moment, utilizatorii nu pot cumpăra decât aplicații de pe Magazin Play sau să plaseze comenzi de mâncare.

Unii utilizatori au primit opțiunea de a activa Voice Match, pe lângă metodele de securitate precum amprenta sau recunoașterea facială. „Folosiți-vă vocea pentru a verifica că sunteți dumneavoastră atunci când faceți o achiziție prin asistent”, se arată în descrierea caracteristicii. Totuși, securitatea nu este perfectă, iar „cineva cu o voce similară sau care deține o înregistrare ar putea confirma plățile pe dispozitivele pe care sunteți autentificat”.

Conveniență, nu siguranță

 

Chiar dacă nu este cea mai sigură metodă de autorizare a plăților, folosirea vocii este cea mai simplă și cea mai rapidă modalitate prin care plățile pot fi autorizate când folosim un asistent personal precum Google Assistant sau Amazon Echo. Astfel, utilizatorii nu mai sunt nevoiți să folosească telefonul atunci când cumpără ceva cu ajutorul unei boxe inteligente.

Ținând cont de anularea conferinței I/O 2020 a Google, care ar fi trebuit să aibă loc în această lună, există speculații că compania americană ar fi vrut să dezvăluie caracteristica în cadrul acelui eveniment. Google nu a spus când Voice Match va apărea pe mai multe dispozitive, iar Assistant nu este încă disponibil în limba română.

Te-ar putea interesa și ....
Tehnologie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri