Autostrada A13 Brașov-Bacău. Bode: Doar rău-voitorii și mincinoșii pot contesta
Autor: Alexandru Ichim pe 02 iul, 19:11 | Personalități politice

Foto: Agerpres

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a anunțat că autostrada A13 Brașov - Bacău ”devine realitate”, iar lucrările intră în linie dreaptă. 

Proiectul autostrăzii A13 Brașov - Bacău a intrat în linie dreaptă, după ce Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (C.N.A.I.R.) a desemnat, în urma licitației, câștigătorul care va realiza Studiul de Fezabilitate și Proiectul tehnic de execuție, respectiv, asocierea Search Corporation SRL – Primacons Group SRL, se arată într-un comunicat de presă. 

Când încep lucrările de proiectare

 

În câteva zile, va fi semnat ordinul de începere a lucrărilor de proiectare, iar după finalizarea acestei etape, se va organiza licitația pentru construcția efectivă a primei autostrăzi care va lega Moldova de Ardeal. Realizarea proiectului tehnic și a studiului de fezabilitate beneficiază de fonduri europene, iar contractul pentru realizarea celor 2 etape a fost semnat în luna mai 2020.

”Există în Bacău câteva persoane care, periodic, aruncă tot felul de fumigene. Acum câteva luni, au fluturat amenințarea că centura ocolitoare a Bacăului nu va mai primi finanțare de la Guvernul Orban. S-a demonstrat că nu au avut dreptate și CNAIR a plătit constructorului toate facturile, la zi. Apoi, au spus că nu se face autostrada A13 Bacău-Brașov și au fost surprinși să constate că a fost încheiată licitația și stabilit proiectantul. (...) Autostrada Bacău – Brașov se va face, din fonduri europene, indiferent dacă asta îi supără așa tare pe domnii Șova și Benea”, a declarat Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

Te-ar putea interesa și ....
Personalități politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri