Autostrada Comarnic-Braşov, prin curtea unui castel şi prin apartamente de la etajul 7. Lucian Bode, anunţul momentului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat că autostrada Comarnic-Braşov ar fi trecut, conform studiului de fezabilitate, prin curtea castelului Cantacuzino. 

„Am decis să revizuim studiul de fezabilitate, dar modificăm traseul în staţiunile montane. Constatăm că traseul autostrăzii trecea pe la etajul 7 prin câteva imobile construite, după ce această autostradă a demarat la nivel de studiu de fezabilitate. În calea acestui traseu, s-au dat foarte multe autorizaţii de construcţie care nu trebuiau să fie date şi asta ar fi blocat construcţia autostrăzii. Refacem traseul pe zona staţiunilor montane pentru a nu afecta. De exemplu, trecea prin curtea Castelului Cantacuzino la Buşteni”, a declarat ministrul Transporturilor la Digi 24.

Când va fi gata autostrada 

"Cel mai ușor de realizat e lotul Comarnic - are 7 km, va fi utilizat în regim de variantă ocolitoare, valoarea lucrărilor eligibile este de sub 75 de milioane de euro. Deciziile le luăm la nivel național. Nu avem nevoie de multe avize, acorduri de la Comisia Europeană. Sunt bani europeni. Putem demara foarte repede procedurile pentru execuția lotului Comarnic.

Revizuirea studiului durează 24-30 de luni, stabilită de specialiști. Din momentul în care semnăm contractul de execuție, vorbim de aproximativ 3 ani de zile. Înseamnă că în următorii 5, 6 ani de zile putem vorbi de finalizarea acestui tronson”, a mai afirmat Lucian Bode.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel