Autostrada Iași - Târgu Mureș, construită din fonduri europene. Orban: Domnul Drulă ar trebui să fie mai atent!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Ludovic Orban  foto Agerpres
Ludovic Orban foto Agerpres
Ludovic Orban a adus lămuriri legate de construcția autostrăzii Iași - Târgu Mureș, după ultimele declarații ale lui Cătălin Drulă (USR), potrivit cărora priectul nu s-ar afla pe lista celor finanțate din următorul buget european.

"Domnul Drulă ar trebui să fie mai atent în exprimările opiniilor sale. Nimeni nu poate să ştie, astăzi ,câţi bani vom avea din fonduri europene pentru infrastructura de transport şi care este lista proiectelor care vor fi finanţate din fondurile europene alocate de UE, alocată în exerciţiul financiar multianual 2021 - 2027. Pentru noi, autostrada Unirea, ca şi Sibiu - Piteşti, autostrada de centură a Bucureştiului, reprezintă o prioritate. Ea este inclusă în master plan, avem o bază de negociere şi noi vom susţine finanţarea tronsoanelor de pe autostrada Unirii din fonduri europene.

"Avem argumente suficient de serioase pentru a obţine finanţarea"

Cred că avem argumente suficient de serioase pentru a obţine finanţarea pentru această autostradă. Suntem interesaţi de a obţine finanţări şi pentru legătura între Târgu Mureş şi Borş, ca să asigurăm legarea Moldovei de infrastructura de transport europeană, de infrastructura de autostrăzi că degeaba ducem autostrada până la Târgu Mureş, dacă nu o ducem până la graniţa de vest", a declarat Ludovic Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel