Urmărește emisiunea live
AVC. Laszlo Attila, cifre care l-au șocat. Semnal în emisiunea DCNews: Situația este dramatică
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
AVC. Laszlo Attila, cifre care l-au șocat. Semnal în emisiunea DCNews
AVC. Laszlo Attila, cifre care l-au șocat. Semnal în emisiunea DCNews
Laszlo Attila, senator UDMR, a tras un semnal de alarmă în cadrul emisiunii „Ce se întâmplă" de la DC NEWS, privind accidentele cerebrale vasculare.

Laszlo Attila a tras un semnal de alarmă în cadrul emisiunii „Ce se întâmplă" de la DC NEWS și a spus că a rămas "șocat" atunci când a constatat că numărul intervențiilor acute a crescut cu 36%. Din cauza pandemiei, bolnavii non-COVID au avut acces limitat în spitale. Bolile s-au agravat, iar unii dintre ei chiar au murit din cauza faptului că nu au primit tratament la timp și nici investigații de specialitate.

"A fost un număr relativ scăzut a infecțiilor respiratorii în ultimele luni, datorită măsurilor care au fost luate din cauza COVID, dar acum cred că trebuie să facem demersurile pentru a reveni la cazurile care sunt non-COVID pentru că avem luni în care decesele sunt cu 58-59% mai mari comparativ cu lunile din anul 2019, din alte cauze decât COVID. Din cauza faptului că au ajuns la spital târziu, într-o etapă în care nu s-a mai putut face nimic.

Acolo situația este dramatică și trebuie să remediem cât de repede posibil. Oncologie, inclusiv intervenții acute, deci ceea ce m-a șocat este că am acordat cu 36% mai multe intervenții acute, de exemplu în accidentele cerebrale vasculare, ceea ce este foarte mult. Sau infarctul miocardic, tot așa, scăderi de 35-45% comparativ cu anii precedenți. Astea trebuie reluate cât mai repede și să creștem încrederea oamenilor că nu se infectează atunci când se adresează instituțiilor medicale, asta este cel mai important.", a declarat Laszlo Attila în cadrul emisiunii „Ce se întâmplă" de la DC NEWS, moderată de Răzvan Dumitrescu.

Laszlo Attila, despre vaccinarea medicilor

Totodată,  Laszlo Attila a susținut că este foarte important ca medicii dar și ceilalți angajați din sistemul de sănătate să se vaccineze împotriva COVID-19 pentru a nu-i pune în pericol pe pacienți.

"Vă spun sincer, nu prea înțeleg atitudinea unei părți a cadrelor medicale de a nu se vaccina. Sunt persoane care totuși intră în contact cu multe alte persoane și riscul de a propaga o eventuală infecție este mare, din partea personalului medical. ", a  mai spus Laszlo Attila.

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel