Avem proiecte, dar nu și oameni! Loredana Mircea (VIAROM): Riscăm să nu avem cu cine lucra!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Loredana Mircea, Director Resurse Umane Viarom, a atras atenţia asupra problemei lipsei de forţă de muncă înalt calificată în domeniul construcţiilor, în România. 

"Se vorbeşte de foarte mult timp despre penuria de forţă de muncă necalificată din domeniul construcţiilor. Se vorbeşte despre exodul acestora către ţările din vestul Europei, dar foarte puţin despre necesarul de forţă de muncă superior calificată. Şi riscul major pe care noi îl întrevedem este acela ca atunci când programele de investiţii vor deveni certe să nu avem cu cine să derulăm proiectele pe care le finanţăm.

Atât la nivel de beneficiari cât şi la nivel de constructori este necesară alocarea unor resurse umane specializate pentru a putea implementa aceste proiecte despre care acum vorbim a fi finanţate. Şi aici mă refer la manageri de proiect, la proiectanţi, la diriginţi de şantier, la ingineri, topometrişti şi aşa mai departe care, la momentul acesta, sunt tot mai puţini pe piaţa forţei de muncă.

Iar ceea ce se livrează din mediile universitare de profil este foarte puţin şi este total neadecvat necesităţilor reale de business, atât din punctul de vedere cantitativ cât mai ales calitativ", a declarat Loredana Mircea, vineri, în cadrul dezbaterii Upgrade Romania: Investițiile, „colacul de salvare” al economiei?.

VIDEO: 

     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel