AVERTISMENT. Leacurile "miraculoase" împotriva COVID-19, consecinţe PERICULOASE
Autor: Florin Răvdan pe 03 apr, 12:40 |  Coronavirus

Cercetătorii trag un semnal de alarmă asupra efectelor secundare extrem de periculoase ale aşa ziselor leacuri miraculoase împotriva COVID-19. 

Un specialist epidemiolog din Franţa trage un semnal de alarmă asupra folosirii medicamentelor pentru malarie şi HIV împotriva coronavirusului. 

Astfel, 30 de pacienţi din Franţa cu simptome de COVID-19 au ajuns la spitale cu efecte secundare serioase şi probleme cardiace după ce au luat Plaquenil, un medicament pe bază de hidroxiclorochină, anunţă Dominique Martin, şeful Agenţiei de Medicamente din Franţa. 

"Evitaţi auto-medicaţia"

 

Acesta a avertizat asupra folosirii auto-medicaţiei, mai ales cu pastile folosite în tratamentul malariei, lupus-ului sau artritei reumatoide, dar şi în ceea ce priveşte azitromicina şi Kaletra, două antibiotice folosite pentru tratarea HIV. 

Aceste substanţe sunt încă în faza de testare în mai multe ţări, însă pot provoca efecte secundare serioase şi ar trebui administrate doar sub supraveghere medicală. Altfel, se poate ajunge la atac de cord şi chiar deces, scrie Euronews. 

 

 

 

Te-ar putea interesa și ....
Coronavirus Vezi toate articolele
Crossuri parteneri