Avertizare hidrologi. Cod galben de INUNDAȚII pentru râuri din şapte judeţe
Autor: Alexandru Ichim pe 03 mai 2020 / 16:00 | Vremea

Hidrologii au emis o avertizare de tip Cod galben de inundații pentru râuri din șapte județe. 

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis duminică după-amiaza atenţionări nowcasting de inundaţii pentru râuri de pe raza a şapte judeţe, valabile până la ora 24:00, scrie Agerpres. 

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile din bazinul hidrografic Bârlad - afluenţii sectorului aval SH Vaslui, judeţele Iaşi, Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Corazel.

Depăşiri ale cotelor de atenţie

 

Depăşiri ale cotelor de atenţie sunt posibile şi pe râurile din bazinul hidrografic Jijia - afluenţii aferenţi sectorului amonte confluenţă cu râul Bahlui, Bahlui - sector aferent amonte SH Podu Iloaei, judeţele Botoşani şi Iaşi.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Gurguiata.

Scurgeri importante pe versanţi

 

De asemenea, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile din bazinul hidrografic Someşul Mic - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Cluj-Napoca, judeţul Cluj.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele inferioare ale afluenţilor Someşului Mic aferenţi sectorului atenţionat.

Te-ar putea interesa și ....
Vremea Vezi toate articolele
Crossuri parteneri