Avertizări METEO de Cod galben. Caniculă, furtuni și disconfort termic. Harta regiunilor afectate
Autor: Alexandru Ichim pe 06 iul, 10:44 | Vremea
Cod Galben

Mai multe avertizări noi de tip Cod galben au fost emise în această dimineață de meteorologi. 

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi trei avertizări de tip Cod galben. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Cod galben de disconfort termic 

 

Prima avertizare este valabilă astăzi între orele 12:00 și 19:00. În intervalul menţionat, disconfortul termic va fi accentuat în Dobrogea, local în Muntenia, sudul Moldovei și al Olteniei, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități și se vor înregistra temperaturi maxime de până la 33…37 de grade.

Cod galben de instabilitate atmosferică 

 

Această avertizare este valabilă astăzi între orele 12:00 și 21:00. În intervalul menționat, local în zonele montane, Transilvania, Oltenia, sudul Banatului, nord-vestul Munteniei și Dobrogea continentală vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Cod galben de instabilitate atmosferică 

 

Ultima avertizare este valabilă pentru mâine, 7 iulie, între orele 03:00 și 12:00. 

În Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei și vestul Olteniei, precum și în zonele montane, gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat și se vor semnala intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 60...80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină.În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 50 l/mp.

Notă: Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi și în restul teritoriului în a doua parte a zilei de marți (07 iulie). În regiunile sud-estice, local disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități.

Te-ar putea interesa și ....
Vremea Vezi toate articolele
Crossuri parteneri