Avertizările METEO, actualizate de specialiști. Cât mai ține vremea severă
Autor: Alexandru Ichim pe 23 iun, 10:11 | Vremea

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat avertizările de tip Cod portocaliu și Cod galben. 

Cod portocaliu 

Interval de valabilitate: 23 iunie, ora 10:00 – 24 iunie, ora 02:00Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuatăÎn Moldova, Transilvania, Maramureș, local în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, precum și în zonele montane vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50...80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină, îndeosebi în est și sud-est.

Cod galben 

 

Interval de valabilitate: 23 iunie, ora 10:00 – 24 iunie, ora 02:00Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuatăÎn intervalul menționat, în extremitatea de vest și local în sudul țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Cod galben 

 

Interval de valabilitate: 24 iunie, ora 02:00 – 25 iunie, ora 10:00Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în zonele montane, precum și în nordul, centrul, estul și local în sudul țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Te-ar putea interesa și ....
Vremea Vezi toate articolele
Crossuri parteneri