Avocați din toată țara, protest după condamnarea avocatului Robert Roșu, în dosarul Ferma Băneasa
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto alba24.ro
foto alba24.ro
În Alba, în jur de 50 de avocați ai Baroului s-au strâns în incinta Curții de Apel Alba Iulia pentru a susține apărarea profesiei de avocat. 

Ei au tras un semnal de alarmă după condamnarea avocatului Robert Roșu, în dosarul Ferma Băneasa, atrăgând atenția că ”apărarea nu e delict de opinie”, arată alba24.ro. Video AICI

Avocaţii, îmbrăcaţi în robe, au protestat tăcut și pe holul Tribunalului Cluj şi au purtat foi cu mesaje precum "Avocatul nu poate fi delator", "Apărarea nu e un delict de opinie", "Dreptul la apărare e garanţia democraţiei".

Aproape o sută de avocaţi din Baroul Bihor au ieşit miercuri în faţa Palatului de Justiţie din Oradea, pentru a atrage atenţia opiniei publice că dreptul la apărare trebuie respectat, după ce avocatul Robert Roşu a fost condamnat la închisoare în dosarul retrocedării Fermei regale de la Băneasa.

De asemenea, Baroul Dolj organizează miercuri, 14 aprilie, o acţiune de protest în faţa sediului Tribunalului Dolj în semn de nemulţumire faţă de decizia instanţei de condamnare a avocatului Robert Roşu la 5 ani de închisoare în dosarul "Ferma Băneasa", avocaţii considerând că această condamnare ar fi un precedent periculos atât pentru profesie în general, cât şi pentru viitorul statului de drept în România.

Astfel de proteste sunt organizate în toată țara. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel