Avocatul Chitic, explicații după ce a învins România la CEDO. Paralelă cu protestele #rezist
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Avocatul Dan Chitic. Foto: Facebook
Avocatul Dan Chitic. Foto: Facebook
Avocatul Dan Chitic a reacționat pe contul său de Facebook după ce a câștigat la CEDO, împotriva României, după șase ani. 

CEDO a decis că o persoană care a manifestat împotriva decidenților politici, la un miting, NU POATE FI SANCȚIONATĂ de către jandarmi, pe motiv că ar fi tulburat ordinea și liniștea publică prin invocarea de sloganuri împotriva puterii politice.

”Sunt deja voci care spun ca ar exista o dublă măsură in discursul meu public in ceea ce privește violența jandarmilor in represiunea manifestațiilor antibăsiste din 2012 și violențele din 10 August 2018 prilejuite de manifestațiile muiei antipesediste.

In primul rând, și am spus-o de fiecare dată, violența gratuită și neprovocată venită din partea unei instituții a statului este inadmisibilă. Și asta pentru că jandarmii sunt chemați sa apere legea și nu sa o încalce. Pentru ca jandarmii sunt plătiți să ne protejeze, nu să ne cotonogească.

Dar, dincolo de enunțul acestor axiomatice evidențe, comparând manifestațiile antibăsiste din 2012 cu manifestația împotriva "ciumei roșii" din 2018, pot fi găsite elemente comune si similitudini in afara existenței unor protestatari pe de o parte și a unor jandarmi de cealaltă parte?

In mod cert NU!

In primul rând locul: in 2012 manifestațiile s-au desfășurat in Piata Universității, locul in care din '89 încoace s-au desfășurat Manifestații împotriva regimurilor totalitare, pe când in 2018 manifestația # a avut loc in Piața in care s-au derulat toate loviturile de stat (dau tentativele de lovituri de stat) de după "Revoluție"!

Apoi, in 2012 manifestanții NU au încercat să pătrundă in nicio instituție a statului și cu atât mai puțin nu au încercat sa ia asalt Guvernul României, aflat la mai mult de 3 km distanță de Piața Univesitatii. Pe când in 2018 haștahienii au avut va principal scop însăși asedierea sediului Guvernului! motiv pentru care s-au și adunat in fața gardurilor acestei instituții. Motiv pentru care au și încercat sa intre in incinta Guvernului. Fără doar și poate in 2018 a fost o tentativă eșuată de lovitură de stat. Ceea ce nu se poate spune despre manifestațiile pro-SMURD și pro-Arafat de acum 8 ani! Nici măcar de cei mai rau voitori și abjecție băsiști!

Chitic: Am fost bătuți rău și amendați fără drept

Nu in ultimul rând, in 2012 manifestanții deși au fost pașnici, au fost "frăgeziți" de către Jandarmeria băsistă. Noi, in Piața Universității nu am ars masini sau mobilier stradal, nu am lovit, capturat sau dezarmat jandarmi și, cum spuneam, nu am încercat sa pătrundem in instituții ale administrației centrale sau locale. Nu. Doar ne manifestam convingerile și opiniile socio-politice! Și doar am fost bătuți rău și amendați fără drept de oamenii in uniformă ai statului portocaliu!

Nu o sa va mai spun acum nici ca motivele care ne-au împins in strada pe noi in 2012 nu au fost nicidecum aceleași cu cele care i-au scos in fața Guvernului pe haștagienii neo-portocalii in 2018.

Voi aminti doar ca in 2012 noi am ieșit să luptam pașnic tocmai împotriva cozilor de topor Neo-colonialiste și globaliste care i-au împins spre violențe extreme pe "tinerii frumoși și liberi" in 2018.

Atât despre aceste evidente. Cine nu e deja lobotomizat de propaganda urii promovată de neo-portocalii iohanniști le va înțelege. Dacă nu le înțelesese deja!

Intr-o postare viitoare pe acest subiect voi vorbi și despre aspectele importante dezlegate de CEDO in cauza Chitic vs. Romania. Aspecte extrem de importante pentru drepturile cetățenilor europeni!”, a precizat Dan Chitic pe pagina sa de Facebook. 

VEZI ȘI: Avocatul Chitic a câștigat la CEDO împotriva României. Protestatarii NU pot fi sancționați de jandarmi. "Am câștigat, noi, cetățenii"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel