Avocatul Toni Neacşu: Florin Roman, singurul care avea dreptul să conducă şedinţa
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Facebook Florin Roman
Foto: Facebook Florin Roman
Avocatul Toni Neacşu a reacționat după scandalul de astăzi din Parlament.

"Crizele politice scot ce e mai urât și mai reprobabil în reprezentanții noștri. Astăzi în Parlament am asistat la scene incredibile de bombardiersm, mârlanie și mahalagism agresiv, scene care îmi confirmă că trăim vremuri de anarhie și absență a legii.

D-ul Florin Roman era singurul care avea dreptul să conducă ședința comună a camerelor începând cu ora 16 și până la ora 24.

Președintele Camerei Deputaților, d-ul Ludovic Orban, i-a delegat acestuia, prin decizie publicată în Monitorul Oficial și pe intervalul orar menționat, toate atribuțiile președintelui Camerei Deputaților.

Art. 30 din Regulamentul ședințelor comune prevede că președinția acestora este exercitată, prin rotație, de președintele CD și de președintele Senatului. Președintele Senatului prezidase ședința anterioară de plen reunit.

Potrivit art. 35 alin. 1 din Regulamentul CD vicepreşedinţii îndeplinesc atribuţiile încredinţate de preşedintele Camerei Deputaţilor.

Curtea Constituțională a stabilit prin decizii obligatorii că președintele Camerei Deputaților poate delega orice atribuție constituțională sau regulamentară (cum era cazul aici) vicepreședintelui și că prin actul juridic al încredințării vicepreședintele acționează în numele și pe seama președintelui Camerei Deputaților, așadar, în reprezentarea acestuia, iar actele îndeplinite se socotesc a fi realizate chiar de titularul originar din punctul de vedere al normelor atributive de competență, respectiv președintele Camerei Deputaților (Decizia 312/2019).

Altfel spus, pe înțelesul oricui, din punct de vedere constituțional, în ședința de astăzi a Plenului era prezent președintele Camerei Deputaților în persoana vicepreședintelui cu atribuții delegate temporar, d-ul Florin Roman.

S-au întâmplat multe nefăcute în ședința de astăzi, dar m-am oprit doar asupra acesteia pentru că eu cred că atunci când vorbim despre democrație scopul presupus corect nu scuză niciodată mijloacele vădit ilegale.", a scris Toni Neacșu pe pagina de Facebook.

Ce s-a întâmplat în Parlament

Florin Roman a fost împins, i s-au luat scaunul și microfonul de către George Simion (AUR) și a fost trimis în sala de plen. Anca Dragu a preluat conducerea şedinţei. Ionuţ Moşteanu a cerut din nou suplimentarea ordinii de zi cu stabilirea calendarului. Locul lui Florin Roman a fost luat de Cristina Prună 

George Simion a venit lângă Florin Roman şi i-a spus să plece din scaun. "Dă-te de acolo, uzurpatorule", i-a strigat Simion. Florin Roman a cerut intervenţia chestorilor. Liberalul nu renunţă la conducerea şedinţei. 

"Îl rog pe dl Roman să părăsească plenul, să o lase pe Anca Dragu", a spus şi Ionuţ Moşteanu. 

"Nu avea de ce să conducă el această şedinţă, era preşedintele Senatului prezent. Incredibil. Omul se credea deja preşedinte, că aşa i-a promis Cîţu", a spus George Simion pe un live pe Facebook. 

Citește mai multe aici: SRS: Un moment istoric: A fost creat USL 2

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel