BACALAUREAT 2020. Elevii, REVOLTAŢI din cauza subiectelor. "Nu ştiu ce pretenţii avea dna ministru. Nu am făcut şcoală 3 luni"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Bacalaureat
Bacalaureat
O parte dintre elevii care au susţinut examenul de BACALAUREAT 2020 sunt revoltaţi din cauza gradului de dificultate al subiectelor, atât la limba română, cât şi la matematică. 

Elevii spun că pandemia COVID-19 a afectat serios procesul de învăţare şi chiar cel de pregătire suplimentară, pentru că nu au putut avea contact direct cu profesorul, pentru a înţelege mai bine materia. 

"Din punctul meu de vedere, BAC-ul de anul acesta a fost o bătaie de joc în comparație cu ceilalți ani. Cel puțin la matematică a fost o bătaie mare de joc cu subiectul 3. Având in vedere că 3 luni de zile am stat în casă, fără a face vreo pregătire cu profesorul lângă noi, a fost destul de dificil. Nu stiu ce pretenții avea Doamna Ministru de la noi când nu am făcut școală absolut deloc în 3 luni. Să nu-mi vină cineva să-mi zica că am avut timp de învăţat, că nu se compară învățatul în clasă și corectorul de profesor și zisul unde e greșit cu ce faci acasă între 4 pereți cu un ecran în meclă. Vreau argumente solide, cum credeți că a fost BAC-ul ăsta şi cum consideraţi că o să fie BAC-ul la Geografie (în cazul meu), Logică, Economie s.a.m.d. Țin să menționez că sunt la liceu Economic.", a scris un elev pe un grup de Facebook. 

Încurajările profesorilor, criticate

""O să fie ușor bacul"/ "O să ia toată lumea la ce subiecte o să fie"/ "Voi sunteți privilegiați de această pandemie, o să aveți parte de un bac ușor"/ "N-are rost să se echivaleze bacul cu mediile că o să fie un bac super ușor". Vă las pe voi să decideți dacă a fost ușor sau nu. Eu, m2 tehnologic, nu sunt mare matematician, dar s3 de la bac nici nu s-a comparat cu cel din variante. A fost mult mai greu. La Română chiar era așa greu să lase de la ei și să dea un Ion/Harap alb? Mă rog.", a scris un alt elev. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel