BACALAUREAT 2020. SURPRIZA din subiecte. Profesor de matematică: Am înţeles de ce
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Adrian Manu, profesor de matematică la Colegiul Naţional Grigore Moisil din Capitală, a comentat, în exclusivitate pentru DC NEWS, gradul de dificultate al examenului de BACALAUREAT, proba la matematică. 

"Subiectele, comparativ cu alţi ani, au o oarecare doză de dificultate în plus. Par medii, dar unele subpuncte fac diferenţa, în special punctul C la toate subiectele. Eu zic că nota 5 se poate lua uşor. Subiectul 1 este destul de lejer, mai ales pentru un copil care s-a pregătit şi a fost atent şi prezent la ore până în perioada pandemiei. La fel şi subpunctul A de la fiecare exerciţiu în parte, pe celelalte două subiecte. Sunt abordabile, uşoare! 

Ca şi nivel, sunt un pic mai grele, lucru care a fost o surpriză pentru mine, decât testele de antrenament. Dar, din ce am înţeles, unul dintre motive ar putea fi faptul că la facultăţile la care înainte se dădea admitere la matematică anul acesta se va intra pe bază de dosar. Aşa că este normal să existe o oarecare departajare.

Subiectele, în sine, sunt medii ca dificultate. Nu au fost nici uşoare, dar nici grele! Probabil lumea se aştepta ca, din cauza pandemiei, examenul să fie mai uşor, dar nu a fost aşa. Totul a fost extrem de serios. Din ce am discutat eu cu elevii, cel mai problematic a fost subiectul II, exerciţiul 1, punctul C. Acolo au fost dificultăţile cele mai mari. Dar pentru un examen de Bacalaureat, e normal ca unele subpuncte să fie mai grele", a declarat profesorul Adrian Manu în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel