Bacalaureat cu toate probele date în aceeași zi. Cîmpeanu: Cu pauze între discipline
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Sursa foto: gov.ro
Sursa foto: gov.ro
Am putea avea bacalaureat cu probe date în aceeași zi.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a spus că nu exclude ideea organizării examenului de bacalaureatul astfel încât toate probele să se desfășoare într-o singură zi.

Dând explicații despre cum va fi organizat concursul de admitere în licee, ministrul a mențonat și perspectiva unui bacalaureat bazat pe competențe, cu toate probele susținute în aceeași zi.

„A fost o variantă, aceea de a da concursul de admitere înainte de Evaluarea Națională. Este principiul pe care funcționează foarte multe universități occidentale - dau o pre-admitere, urmând ca în condițiile în care cei care au luat această pre-admitere obțin diploma de bacalaureat, devin automat studenți. La fel am fi putut aplica și aici (la admiterea în liceu - n.r.) acest principiu.

Dau un concurs de admitere în liceu înainte de Evaluarea Națională, după care dau Evaluarea Națională și nu contează cu cât promovează Evaluarea Națională, ci doar să aibă acest examen susținut. Dar asta ar însemna să supunem elevii de 14 ani la două examene - concurs de admitere la liceu și Evaluare Națională - ceea ce are dezavantaje, nu cred că ne dorim acest lucru, în condițiile în care noi sperăm, ca într-un viitor să putem avea, de exemplu, un examen de bacalaureat care să fie susținut în aceeași zi, cu pauze între discipline, cu pauze între probe, așa încât să putem verifica achiziția de competențe de comunicare, de competențe digitale, de competență antreprenorială, de competențe de înțelegere a unui text - dar toate să fie date pe calculator în aceeași zi, cu pauze între probe. În viitor, nu acum”, a punctat Sorin Cîmpeanu la Digi 24.

Ministerul Educației a făcut publică rata de promovare în prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2021, după soluționarea contestațiilor

 

 

Rata de promovare în prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2021, după soluționarea contestațiilor, este 69,8%. 

'Rata de succes la examen a crescut cu 5% pe ansamblul tuturor promoțiilor, comparativ cu rezultatele înregistrate în sesiunea iunie – iulie 2020', subliniază Ministerul Educației într-un comunicat de presă.

Rezultatele finale obținute de absolvenții studiilor liceale la probele scrise ale examenului național de Bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 2021) au fost afișate astăzi, 9 iulie, în centrele de examen și pe site-ul dedicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel