ȘOC la BACALAUREAT 2020! PIEDICĂ ABSURDĂ pentru majoritatea elevilor!
Autor: Scutaru Cristina pe 12 mai, 19:00 | Educatie

Bacalaureat

Elevii care au temperatură în ziua examenului de bacalaureat nu vor fi lăsaţi să intre în şcoală. Dar vor fi mari probleme și pentru cei despre care puteați crede că ”sunt în regulă” și că au temperatura în limitele normale.

Fetele riscă să nu intre în examenul de bacalaureat dacă sunt în perioada de ovulație. Dr. Cornelia Scărlătescu, medic specialist de medicină internă, a atras atenția că limita de termoscanare nu trebuie să fie 37 de grade! În caz contrar... elevele vor risca să nu dea examenul de bacalaureat.

”Sper ca limita de termoscanare sa nu fie 37 de grade. Asta pentru ca vine vara si oamenii se incalzesc, temperatura corpului este mai mare seara decat dimineata, poate ajunge la 37,1 - 37,2 grade si toate femeile fertile aflate la ovulatie au o temperatura bazala mai mare cu 0,4-0,5 grade fata de zilele dinaintea ovulatiei, deci in jur de 37,1 - 37,2 de grade”, a explicat medicul specialist.

Ovulația intervine cu aproximativ 14 zile înainte de următoarea menstruație. Așadar... în acest context... dacă o elevă prinde unde din cele 14 zile în care se află la ovulație riscă să nu intre în examenul de bacalaureat! Este foarte important ca limita de termoscanare să se schimbe!

De altfel, și băieții sunt vizați în sensul în care temperatura crește și în alte circumstanțe

 

 

”Si alte circumstante cresc temperatura corpului, cum ar fi:

Arsuri solare severe; Insolatia (cauzata de expunerea la temperaturi ridicate); Efort fizic intens; Eruptia dentara; Stres; Somn sub 3 ore; Alergii;

Consum de alcool cu o seara inainte.

Anumite tipuri de cancer, intoxicatii, unele medicamente (antibioticele, antihipertensivele, anticonvulsivantele),

Unele boli autoimune si inflamatorii (inclusiv artrita reumatoida si boala Crohn), prezenta unor cheaguri (trombi) pot creste temperatura bazala, in afara afectiunilor bacteriene, virale sau produse de alti patogeni. Cred ca o limita mult mai rezonabila pentru scopurile de screening termic al populatiei ar trebui sa inceapa de la 37,4-37, 5, cel putin pentru femei", a explicat specialistul.

 

Te-ar putea interesa și ....
Educatie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri