Bacău: Cinci producţii româneşti de top la Festivalul 'Film Bun', între 25 - 27 octombrie, la Moineşti
Autor: DCNews Team pe 23 oct 2019 / 11:01 | Film

Cinci producţii româneşti de top vor putea fi vizionate în cadrul primei ediţii a Festivalului 'Film Bun', care se va desfăşura în perioada 25-27 octombrie la Centrul Cultural Lira din Moineşti, judeţul Bacău, au informat, miercuri, organizatorii evenimentului.

Potrivit sursei citate, invitaţii speciali ai evenimentului vor fi, pe lângă ambasadorul festivalului - Irina-Margareta Nistor, alţi reprezentanţi ai cinematografiei româneşti. 'Tristan Tzara are un desen în care include cifra 7! O aluzie la a 7-artă? Aşa îmi place să cred, pentru că la Moineşti există un cinema: Lira şi un public bucuros şi primitor pentru un weekend de filme bune cu 'Moromeţii' de dinainte şi de după Revoluţie, cu o 'Afacere Est', o 'Nuntă în Basarabia' şi o călătorie nostalgică, în trecut, alături de 'Chuck Norris' ', a declarat Irina-Margareta Nistor, citată în comunicatul menţionat. Festivalul de film din Moineşti a fost organizat şi în cursul anului trecut, cu ocazia Centenarului marii Uniri, dar sub o altă denumire.

'Este cel de-al doilea an în care iubitorii de filme pot participa la un festival de film la Moineşti, la Centrul Cultural Lira. Ne amintim cu plăcere experienţa festivalului de film de anul trecut şi invitaţii celebri care ne-au onorat cu prezenţa: Mihai Şora, Ileana Popovici, Irina-Margareta Nistor.Anul acesta, suntem la a doua experienţă cinematografică, dar prima ediţie sub numele de 'Film Bun' la Moineşti cu care sperăm să putem continua mult timp de acum înainte.

Aşadar, o ediţie cu filme de comedie, dar şi cu filme având teme sociale, premiate la nivel naţional şi internaţional, iar unele dintre ele considerate de critici ca fiind cele mai bune filme româneşti, precum filmul 'Moromeţii' ', a menţionat primarul municipiului Moineşti, Valentin Vieru. În prima zi a festivalului vor fi proiectate filmele 'Moromeţii' şi 'Moromeţii 2', regizate de Stere Gulea, invitaţi fiind Irina-Margareta Nistor şi directorul de imagine Vivi Drăgan, a doua zi va fi dedicată proiecţiilor 'Afacerea Est', în regia lui Igor Cobileanski şi 'Nuntă în Basarabia', regizat de Nap Toader, alături de publicul din Moineşti fiind prezent, pe lângă ambasadorul festivalului, producătorul Virgiliu Mărgineanu, iar pe 27 octombrie va rula filmul 'Chuck Norris vs Communism', a cărui regie este semnată de Ilinca Călugăreanu.

'Colaborarea cu echipa de la Moineşti ne demonstrează că putem organiza evenimente culturale de top şi că putem face dialog pe baza filmului românesc şi acolo unde oamenii le aşteaptă. Întâlnirile cu publicul la Cinema Lira sunt cu totul speciale şi abia aşteptăm să continuăm dialogul prin film', a precizat directorul Festivalului Serile Filmului Românesc, prin care se realizează 'Film Bun', Andrei Giurgia. Organizatorii au anunţat că intrarea la proiecţii va fi liberă, în limita locurilor disponibile, scrie Agerpres.

Te-ar putea interesa și ....
Film Vezi toate articolele
Crossuri parteneri