Bacșișul lăsat de un bărbat care a mâncat de 38 de dolari. Patronul a crezut că e o greșeală
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ. Imagine de Cindy Parks de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Cindy Parks de la Pixabay
Un bărbat a lăsat o sumă uriașă drept bacșiș după ce a mâncat la un restaurant. 

Un bărbat din Statele Unite ale Americii a lăsat un bacșis de 16.000 de dolari la un restaurant din New Hampshire. Bacșișul lăsat este de 420 de ori mai mare decât valora consumația sa, respectiv 37 de dolari și 93 d cenți, scrie NBC News.

La începutul lunii iunie, bărbatul s-a dus la restaurantul din New Hampshire, a comandat doi hotdogi cu chilli, castraveciori murați pane și câteva cocktailuri. Pentru comanda lui, nota de plată a fost de 37 de dolari și 93 de cenți.

Când a văzut câți bani a lăsat bărbatul drept bacșiș, patronul a crezut că este o greșeală. Clientul l-a asigurat că nu este nici o greșeală și nici o glumă.

„Este un bărbat misterios. Fac asta de multă vreme și nu mi-am imaginat vreodată că un astfel de lucru mi se va întâmpla mie”, a declarat barmanița Michelle McCudden pentru NBC Boston.

Banii au fost împărțiți de angajații localului în mod egal. 

„Am mers și i-am mulțumit. A fost un an foarte greu pentru noi. Ca cineva să vină și să facă un astfel de lucru, mi-a restabilit încrederea în umanitate”, a mai spus Michelle McCudden.

VIRAL: Suma câștigată de o barmaniță din SUA, după 71 de ore de muncă

Aliyah Cortez, o barmaniță din SUA de 20 de ani, și-a făcut public fluturașul de salariu pe TikTok. (Video AICI.) Tânăra a recurs la acest gest după două săptămâni în care a muncit 71 de ore. Scopul ei a fost de a le arăta oamenilor cât de puțin câștigă și pentru a-i îndemna să lase bacșiș angajaților din industria serviciilor, scria Insider, în februarie 2020. 

După 71 de ore de muncă la un local cu specific sportiv din Austin, Texas, unde este angajată ca barmaniță, dar în ianuarie a îndeplinit și rolul de chelneriță, Aliyah Cortez a fost remunerată cu 9,28 de dolari. 

„De asta trebuie să lăsați mereu bacșiș barmanilor, chelnerilor și personalului din servicii, pentru că acesta este salariul meu pe două săptămâni”, a spus Aliyah Cortez.

Tânăra a explicat că primește 2,13 dolari pe ore, iar suma adunată în două săptămâni s-ar ridica la 150 de dolari. Doar că, o parte importantă din sumă se duce la stat, motiv pentru care, după 71 de ore, a primit doar 9,28 de dolari.

„Desigur, primesc bacșișuri, dar atât câștig eu pe oră”, a mai spus Aliyah Cortez.

În SUA, angajații din industria serviciilor pot fi remunerați și cu câțiva dolari pe oră dacă diferența până la 7,25 de dolari pe oră este acoperită din bacșișuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel