Badea, după criticile Comisiei Europene la adresa PNRR. "Planul Marshall e de fapt planul marşarier"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Captură Video
Captură Video
Mircea Badea ironizează respingerea PNRR de către Comisia Europeană şi spune că planul Marshall anunţat de liberali este, de fapt, un plan marşarier.

"'Feedback extrem de critic de la Bruxelles pe PNRR'. Nooo. Deci eu dacă mai aud PNRR, o iau razna. Nu mai pot. Voi mai puteţi? PNRR, planul naţional de redresare şi rezilienţă. Nu mai pot cu asta. Dar înţeleg că e nasol. Cum, s-a încurcat Guvernul în datele trimise Comisiei? 'Autorităţile au trimis României mai multe observaţii critice'. Nooo... Dragniiiiiiiia! 

Nu se poate aşa ceva. De ce, de ce? Că eu am înţeles că acum, în sfârşit, au venit nişte oameni competenţi, nişte oameni cinstiţi, nişte oameni care se pricep. De ce aşa ceva? (...) E pe puncte, totul. E şi 'România Educată' aici. Ce zice la asta? 'Pentru o mai bună urmărire a costurilor, Guvernul trebuie să explice fiecare investiţie'. Deci au băgat la pauşală, aşa, au făcut un platouaş şi au trimis. Şi ăia au zis nu, nu, nu, vrem să vedem nota de plată defalcată. Nu vii să spui că atât costă, la final. Apoi zice (n.r Comisia) că numele date unor investiţii nu sunt corecte. Nu există aşa ceva. Zice că nu sunt indicate studiile în baza cărora sunt identificate costurile. Că ei au zis 3 milioane şi ceva. Dar de ce? 

Zic autorităţile europene că nu e bine. Eu când am văzut cât de mult s-a discutat la noi pe cocioc cu harneala asta, cu PNRR, că vin miliardele de la Uniune, care erau vreo 80 şi ceva, dar totuşi sunt vreo 30.... A venit dl Rareş Bogdan la final şi a zis că e un plan Marshall pentru România. Se pare că nu e un plan Marshall, ci un plan marşarier. Că văd că, deocamdată, conform documentelor, practic ne-au dat în cap cu documentele, cu specialiştii.  

Ce spunea Rareş Bogdan în 2020 

"Victorie uriașă marca Klaus Iohannis după 4 zile și 4 nopți de negocieri fără precedent. De acum doar să înțelegem ce e cu acești bani și mai ales ce trebuie să facem cu ei. Președintele i-a obținut pentru modernizarea și reclădirea marilor sisteme publice ale țării, de acum trebuie realizate și implementate proiectele, pornită execuția și finalizate. Adica mai pe românește, trebuie aduși acești bani spre noi.

UE îți dă, nu îți bagă însă și în traistă. Președintele României s-a luptat pentru ca România să beneficieze de o sumă absolut fantastică, impresionantă de-a dreptul. Acum la TREABĂ! Sunt convins că și acest lucru se va întâmpla sub atenta sa supraveghere. Un adevărat plan MARSHALL pentru România", a scris Rareş Bogdan pe Facebook în vara anului 2020. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel