Balanţa culturii în România, dezbătută în cadrul Festivalului Serilor Filmului Românesc de la Timișoara
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Festivalul Serilor Filmului Românesc (SFR), care se va desfăşura în perioada 13-15 septembrie, în complexul Iulius Town din Timişoara, va aduce o dezbatere despre balanţa culturii în România, o expoziţie despre Regina Maria şi două spectacole unice. 

Ambasadorul FSR, Irina-Margareta Nistor, recomandă festivalul cu un program regal, cu vedete autohtone care au ajuns la Cannes şi Hollywood şi care vor oferi un weekend variat şi colorat, ce nu trebuie ratat, arată un comunicat al SFR. Festivalul cuprinde şi vernisajul expoziţiei 'Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei şi artei populare româneşti', curatorul expoziţiei fiind istoricul Nicolae Pepene, directorul Muzeului Judeţean de Istorie din Braşov.

Proiectul 'Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei şi artei populare româneşti' a fost lansat în Anul Centenar şi reprezintă un demers cultural care îşi propune să promoveze frumuseţea şi bogăţia tradiţiilor şi a artei populare româneşti, plecând de la mândria şi pasiunea cu care Regina Maria a promovat aceste valori culturale autentice atât prin activitatea sa politică, cât şi prin opera culturală.

La dezbaterea pe tema Balanţei culturii în România vor participa Irina-Margareta Nistor, Vlad Ivanov (actor), Nicolae Pepene, Maria-Adriana Hausvater (managerul Teatrului Naţional 'Mihai Eminescu' Timişoara), Simona Neumann (director executiv Timişoara Capitală Europeană a Culturii 2021).

În program se vor regăsi 'Păpuşa de sunete: France Gall', un spectacol-lectură cu muzică live şi proiecţii video, care îşi ţese fundamentul muzical pe întreg parcursul său, pe reinterpretarea acestei teme, dar şi a altor piese din repertoriul solistei France Gall. Potrivit comunicatului de presă, duminică se va încheia prima ediţie a Festivalului SFR cu un spectacol din drag de film, alături de Adrian Păduraru, realizat prin muzică, poezie şi interacţiune cu publicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel