Banciu critică legea carantinării. "Nouă nu de ASTA ne era FRICĂ - Doamne ferește! S-au înțeles GREȘIT băieții ăștia"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Jurnalistul Radu Banciu a vorbit despre proiectul privind carantinarea și izolarea, în contextul pandemiei de COVID-19 în România. 

„Între timp, Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege, care modifică substanțial, din temelii practic, carantina și izolarea sau instituirea celor două – 266 de voturi „pentru”, 11 „împotrivă”, opt abțineri. Deci până la urmă s-a votat clar, fără niciun fel de discuții, întrucât social-democrații, care se dădeau cocoși pe la televizor, se pare că după o discuție cu maestrul Raed Arafat, și-au schimbat optica privind logica și legea carantinării, și au mai lăsat de la ei. Haideți, să vedem totuși un pic, că din punctul meu de vedere cred că s-au înțeles greșit băieții ăștia. Au făcut exact pe dos. Deci te pot izola, indiferent că tu ești de acord sau nu, dar îți pun ție la dispoziție modul de tratament și dacă tu nu vrei să iei ceva, nu iei. Mi se pare greșit aici, adică izolarea și carantinarea obligatorii nu sunt atât de evidente – de altfel, asta susținea și Curtea Constituțională – iar asta cu tratamentul, păi ce vrei să faci, să nu iei nimic? Adică nouă nu de asta ne era frică – Doamne, ferește! – că ne dau ăia niște prostii și ne infectăm mai tare. Nu, ne era, tocmai, frică de faptul că putem să fim duși în niște locuri care numai izolate nu sunt. Ești ținut undeva, dar nu se știe dacă locul acela este propice pentru așa ceva, este făcut pentru asta, fie că e în spital sau în altă parte”, a spus Radu Banciu, în direct pe B1 TV.

"Dacă ești bolnav, ai nevoie de tratament indiferent ce boală ai"

„Nu neapărat tratamentul în sine, pentru că dacă ești bolnav, ai nevoie de tratament indiferent ce boală ai – și eu, când am stat în pat weekendul trecut două zile din pricina aerului condiționat –a aveam nevoie de tratament. Te simți atât de rău, încât trebuie să iei ceva. Mă durea capul de îmi plesnea, îmi amorțea capul peste noapte din cauza poziției în care dormeam. Mă trezeam de mai multe ori și câteva momente mă durea tot capul, absolut de parcă mi-ar fi dezlipit cineva pielea de pe el, după care își revenea. Iar încercai să te culci, adormeai, îți amorțea iarăși capul și când te trezeai, iar te durea de zici că te plesnise cineva cu ceva în cap. Deci foarte dificile momente, plus toată partea asta din spate amorțită în permanență din cauza, se pare, a acestor aparate”, a adăugat Radu Banciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel