Banciu uimește după declarațiile primarului din Târgu Mureş: Toți gândim așa, numai că nu o spunem la televizor
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Radu Banciu
Radu Banciu
Radu Banciu a comentat poziția lui Dorin Florea, primarul din Târgu Mureș, după declarațiile controversate privind familia.

„Nu m-aș lega decât de un singur aspect din ieșirea la rampă a lui Dorin Florea: faptul că el propune ca, printre condițiile pe care o familie trebuie să le îndeplinească pentru a avea copii, de exemplu, un nivel de educație minim stabilit de lege. Asta înseamnă, domnule Florea, că practic niciun politician n-ar mai putea să aibă copii. Foarte interesant.

Nu mă interesează modul în care o spune, nu cuvintele trebuie să ne oripileze, ci contextul, conținutul. Nimeni nu vorbește de conținut. Toată lumea se întreabă cum își permite să spună așa ceva. Păi toți gândim așa, numai că nu o spunem la televizor. Toți!”, a spus Radu Banciu.

„În Norvegia, asemenea situații nu se pot întâmpla. Nu poți să faci 20 de copii dacă tu nu ai după ce să bei apă. Acolo există o disciplină și nu vorbește nimeni în Norvegia nici de rasism, nici de nazism atunci când se vorbește de așa ceva. Să nu facem pe ipocriții, să folosim cuvinte de acest gen numai ca să dăm bine la televizor, să ne aplaude CNCD. Problema este mai complicată de atât”, a mai spus Radu Banciu, la B1 TV, în cadrul emisiunii „Lumea lui Banciu”.

Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, a scris, luni, pe Facebook că populația trebuie conștientizată că responsabilitatea creșterii și formării unui copil este uriașă. El propune astfel introducerea unor anchete sociale obligatorii pentru cuplurile care vor să aibă copii.

Ulterior, Dorin Florea a venit cu explicații. El a afirmat pentru Mediafax că propunerea vizând anchetele sociale în cazul femeilor din categorii defavorizate care nasc nu înseamnă rasism, ci responsabilitate, avertizând că România se confruntă cu o „bombă socială" care „va exploda". Edilul spune că nu îl sperie CNCD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel