Bancul care spune totul despre ceea ce se întâmplă în politica românească
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Val Vâlcu a exemplificat cu un banc ceea ce se întâmplă în politica românească. 

"Era unul pe patul de moarte şi vine cel mai bun prieten al său să-l susţină. Muribundul zice: ai fost alături de mine când mi-am pierdut slujba. Ai fost alături de mine când mi-a murit soacra, când mi-a ars casa. Ai fost alături de mine când m-am îmbolnăvit prima dată. Ştii ceva? Eu cred că tu îmi aduci ghinion.

Aşa şi cu dreapta. A fost şi în criza din 1996, a fost şi în criza din 2008, e şi în criza de acum... Parcă trage a ghinion. Şi în sensul acesta spun că lumea nu-şi recunoaşte vinovăţia niciodată. E mai simplu să dăm vina pe altul. Cei 70% care nu s-au vaccinat nu vor recunoaşte 'mă, ce prost am fost că m-a păcălit Facebookul sau Şoşoacă'. Vor da vina pe autorităţi. Oricine ar veni la guvernare şi orice ar face, va fi asociat cu criza dramatică prin care trecem. Deci va ieşi prost. De aia spun că premierul acestei ierni va fi unul de sacrificiu într-o logică normală, într-o ţară normală", a declarat Val Vâlcu în cadrul emisiunii "Deferiţi mass-media".

VIDEO: 

 

Val Vâlcu a analizat şi mutările pe care le-ar putea face PSD după ce Nicolae Ciucă a fost propus premier de către Klaus Iohannis

 

"În primul rând cred că oamenii de stânga ar trebui să se bucure că au scăpat de USR. Altfel, poate ţi-ar fi plăcut un Vlad Voiculescu la Sănătate, o doamnă Prună la Justiţie... Între Covid şi o banală răceală, eu cred că o banală răceală e de dorit. Deci acesta este un pas înainte.

PSD-ul a mai făcut jocul acesta în 2016, cu mare succes. De ce să vină cum cu 4, 5, 10 miniştri în Guvern, ca să deconteze dezastrul lăsat de guvernările de dreapta?

Criza sanitară nu o va rezolva niciun ministru. Am văzut ieri propunerile lui Victor Costache, o listă de deziderate, vedem ce fac astăzi, iar criza sanitară se va rezolva prin mortalitatea de turmă. Vor muri cei care au de murit şi se va rezolva, va intra în platou după care va scădea curba deceselor. Nu au ce să facă. Mai duc 50 de bolnavi în Polonia, mai duc 20 în Franţa, spitalele noastre sunt pline, şi cu asta basta.

Nu s-au vaccinat 70% dintre români, nu va fi rezolvată criza sanitară de către autorităţi, ci de către biologie.

Criza energetică o să o mai amâne, plus că s-ar putea să fie şi exagerată. S-a anunţat că vor creşte de şapte ori tarifele, iar dacă cresc cu 30% lumea va spune ca în celebrul banc: ‚vai ce mult spaţiu am în casă după ce am dat afară gâsca’.

Deci mare lucru cu PSD-ul nu se poate face în aceste două domenii. N-or să construiască centrale nucleare în iarna asta. De aia cred că PSD face foarte bine. A mai făcut jocul acesta, a luat 45% în 2016, are un electorat sudat, disciplinat. Dacă rezistă la presiunea psihologică, are mari şanse să facă singur Guvernul la anticipate sau la termen", a explicat, la emisiunea "Deferiţi mass-media", Val Vâlcu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel