Bani de chirie pentru firmele care n-au putut funcţiona în pandemie
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
MEEMA (Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri) anunţă rezultatul consultărilor cu retailerii şi mall-urile – 160 de milioane de lei pentru finanţarea chiriilor pentru firmele închise de pandemie.

Retailerii vor putea accesa fonduri de 160 de milioane de lei pentru finanţarea chiriilor pentru perioada în care activitatea le-a fost afectată pe perioada stării de urgentă sau de alertă, a fost concluzia discuţiilor purtate de secretarii de stat Daniela Nicolescu şi Liviu Rogojinaru cu reprezentanţii retailerilor din domeniul nealimentar şi ai marilor centre comerciale.

Comisia interministerială coordonată de cei doi oficiali MEEMA s-a reunit din nou, astăzi, pentru definitivarea protocolului referitor la reglementarea situaţiei existente între proprietarii și chiriașii mall-urilor, generată de măsurile luate de autorități pentru limitarea răspândirii pandemiei SARS-CoV-2. La consultări au participat şi secretarii de stat în Ministerul Justiţiei, Diana Morar, şi Ministerul Finanţelor Publice, Mironel Panţuroiu, precum şi secretarul general adjunct în Ministerul Fondurilor Europene, Cecilia Văduva.

Cum vor putea fi accesaţi banii

Secretarul de stat Liviu Rogojinaru i-a informat pe cei prezenţi că banii vor fi putea fi accesați prin schema de ajutor pentru activităţi de comerţ şi servicii afectate de Covid-19, al cărei buget va fi suplimentat la rectificarea bugetară, ajungând de la 40 la 160 de milioane de lei.

Programul face parte din planul naţional de investiţii şi relansare economică, iar ghidul şi reglementările programului sunt, în prezent, în lucru. Secretarii de stat în MEEMA au transmis celor prezenţi că este important ca, pentru optimizarea efectelor acestor fonduri în economie, între retaileri şi mall-uri să existe o înţelegere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel