Bani de la stat pentru copii. Cine poate beneficia de suma oferită: condiții
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Copiii vor primi bani de la stat. Iată în ce condiții și cine poate beneficia de suma oferită.

Copiii care s-au înscris pentru prima dată la un club sportiv până la 30 noiembrie 2020 pot primi vouchere pentru "încurajarea şi sprijinirea în practicarea sportului de performanţă", potrivit legii promulgate vineri de preşedintele Iohannis, act normativ care aprobă OUG 176/2020.„

Potrivit unui anunţ publicat anul trecut pe site-ul Ministerului Tineretului şi Sportului, este vorba de vouchere în valoare de 300 de lei, acordate copiilor născuţi în perioada 01.01.2005 - 31.12.2014, care s-au legitimat pentru prima dată la un club sportiv deţinător de certificat de identitate sportivă, în perioada 8 septembrie 2020 - 30 noiembrie 2020, în vederea practicării sportului de performanţă.

Ministerul preciza că voucherele pot fi utilizate exclusiv pentru achiziţionarea de echipament sportiv. 

Avem vouchere, dar nu și majorări de alocații 

Între timp, alocațiile copiilor par a fi un subiect de ping-pong între guvernanți. Recent, Raluca Turcan a vorbit despre cea de-a doua majorare care, inițial, era în proiectul de lege, și i-a dat replica lui Dan Barna.

"În momentul de fată avem alocaţii pentru plata alocaţiilor aproximativ 9,7 miliarde de lei. Este o chestiune de decizie politică. Dacă se ia decizia să fie majorate, 2 miliarde de lei probabil că pot fi identificate. Însă este important să punem în balanţă. În momentul de faţă, pentru alocaţii, alocăm deja 1% din PIB. În construcția bugetară pe care o avem, până la rectificarea bugetară, cele 2 miliarde de lei nu sunt prevăzute, acum, pentru plata alocaţiilor. Este o realitate pe care trebuie să o spunem", a spus Raluca Turcan.

Cât despre faptul că Dan Barna ar susţine contrariul, afirmând că banii au fost alocaţi în buget pentru aceste majorări de la 1 iulie, ministrul Muncii a mai spus: "Foarte bine. Atunci, trebuie să şi arate unde".

"Există un proiect în Parlament. Dacă Parlamentul votează, există de asemenea, alte două variante. Fie se prorogă acest termen, dacă nu se identifică sursele de finanţare, fie se iau din altă parte la rectificarea bugetară. Soluţiile financiare sunt foarte limpezi. Dincolo de politicianism şi a da bine la televizor că trebuie crescute alocaţiile, eu cred că oricine are obligaţia să spună cele 2 miliarde de lei de unde provin", a adăugat Raluca Turcan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel