Banii românilor, în MARE PERICOL! Oana Florea (PSD): Ce presupune terorismul economic al lui Cîțu!
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
Oana Florea, deputat PSD, a vorbit despre ce înseamnă, în viziunea PNL, relansare economică.

”PNL este atât de priceput la guvernare, încât prima măsură de ”relansare economică” a Guvenului Orban a fost o Ordonanță de Urgență care să amane dublarea alocațiilor pentru copiii României. 

După ce s-a jucat de-a alba-neagra cu marirea pensiilor, guvernul liberal a încercat să blocheze și alocatiile pentru copii. Asta aminteste de filozofia urii de clasă: ”nu ești cu mine, ești împotriva mea!” Copiii nu au drept de vot iar pensionarii in mod traditional nu fac parte din electoratul PNL, deci de ce sa se mai oboseasca sa identifice resursele bugetare.  

A devenit deja un refren al guvernării liberale ca lună de lună să aflăm că s-au mai împrumutat de câteva miliarde. Au ajuns deja să adune datorii de peste 80 miliarde de lei în doar 7 luni la conducerea țării. Numai că acești bani nu sunt nicăieri, nu îi vede nimeni în economie, nu îi simte niciun român în nivelul de trai. Sau, poate, ajung doar la clientela politică a PNL, îi văd prietenii domnului Câțu și îi simt finanțatorii domnului Orban. Exact cum guvernarea Băsescu tăia cu o mână salarii și pensii, iar cu cealaltă făcea telegondole grandioase prin firmele de casă”, a spus Oana Florea într-o analiză pentru DC News.

Terorism economic

”Domnul Catu inventeaza si aplica cu entuziasm notiunea de  ”terorism economic”. Nu se poate cataloga altfel când tu iei împrumut 80 miliarde de lei, dar spui că nu ai nici 3,2 miliarde de lei pentru cei 3,6 milioane de copii și nici 10 miliarde de lei pentru 5 milioane de pensionari. 

Pentru că despre aceste sume vorbim: 13,2 miliarde lei din 80 miliarde lei! Sunt bani sau nu sunt? Un raport atât de disproporționat, că și un copil vede imediat minciuna cu picioare scurte a domnului Câțu. Sau poate ministrul de finanțe habar nu are ce prevede legea și s-a panicat (ca Hagi Tudose) doar la ideea de a da bani.  Pentru copiii de la 0 la 2 ani alocația crește de la 300 la 600 de lei/lună, pentru cei între 2 și 18 ani, alocația crește de la 150 la 300 de lei/lună, iar alocația pentru copiii cu handicap va fi de 600 de lei/lună. Doar atât: 3,2 miliarde de lei cu totul în 2020! Aproape 0,64 miliarde euro, nu  mai mult. O mana de ajutor pentru aceasta perioada de criza prin care trece Romania, si care, nu se anunta a fi una de scurta durata”, a mai zis deputatul PSD.

Sunt sau nu sunt bani

”Bani ar fi chiar daca nu am lua in considerare sumele cu care ne-a îndatorat guvernul PNL. Mai întâi, PSD a propus deja rectificarea bugetară a capitolului ”Bunuri și Servicii”. Pentru că acolo Guvernul Orban, cu numai 16 ministere, a prevăzut pentru 2020 o sumă de 51 de miliarde de lei. Pe când Guvernul PSD reușea în 2019 ca 24 de ministere să funcționeze cu doar 40 de miliarde de lei.

Este o diferență de 11 miliarde de lei, care aproape ar acoperi chiar și necesarul de majorare a pensiilor, nu numai alocațiile copiilor. Dacă mai adăugăm și tunurile de milioane de euro cu echipamente sanitare date in  ”starea de urgență”, brusc se găsesc cele 13 miliarde de lei declarate pierdute luna trecută de ministrul de finanțe liberal. Deci fix cât ar avea nevoie pentru majorările la alocații și pensii!

Culmea, cei care vor plăti uriașele datorii naționale făcute de cuplul Orban-Câțu vor fi tocmai copiii carora azi nu le maresc alocatiile.  PSD a respins în Parlament această Ordonanță a ”terorismului economic”. Nu putem permite ca pensionarii și copiii să plătească greșelile guvernării liberale dezastruoase! Statul, prin Constituția României, și-a asumat să ocrotească aceste două categorii sociale. Nu să îi pună la colțul mesei bugetare! Nu să îi pună la rând după clientela politică liberală! Pensionarii români nu au nicio vină că Ludovic Orban nu înțelege ideea de ”guvern al tuturor românilor”. Copiii români nu au nicio vină că Florin Câțu se pricepe la finanțe doar cât un student de anul I. Aceste practici trebuie să înceteze! Guvernati pentru oameni, nu impotriva lor!”, a spus Oana Florea, deputat PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel