Banksy a confirmat că este autorul unui desen în graffiti realizat pe zidul unei închisori - foto în articol
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Lee Jae-yong, moştenitorul 'imperiului' Samsung nu va face recurs la decizia de condamnare la închisoare
Lee Jae-yong, moştenitorul 'imperiului' Samsung nu va face recurs la decizia de condamnare la închisoare
Artistul stradal Banksy, a cărui identitate reală este învăluită în mister, a confirmat că este autorul unui nou desen în graffiti, pe care l-a realizat pe un zid al unei foste închisori din Marea Britanie, informează DPA. 

Banksy a publicat joi pe contul lui de Instagram o înregistrare video care îl arată în timp ce realiza acea operă de artă pe un zid al fostei închisori din Reading, sub protecţia oferită de întuneric.

Lucrarea prezintă un deţinut care evadează din închisoare, coborând de pe un zid cu ajutorul unei frânghii făcute din cearceafuri, la capătul căreia este legată o maşină de scris.

Înregistrarea video include şi un episod din 'Joy of Painting', un serial TV realizat şi prezentat de regretatul pictor american Bob Ross. În videoclip, Bob Ross explică felul în care poate fi realizată o pictură, în timp ce Banksy lucrează la acel nou desen în graffiti. Banksy a decis ca noua lucrare să se intituleze 'Create Escape'.

A suspected new Banksy artwork has appeared on the walls of a former infamous prison in Reading, UK, showing an inmate...

Publicată de Australians for Assange pe Miercuri, 3 martie 2021

În Marea Britanie există de mai mulţi ani o campanie care doreşte să transforme fosta închisoare din Reading - care este protejată prin legea patrimoniului britanic - într-un centru dedicat artelor.

Anul trecut, a fost negociat un acord de Ministerul Justiţiei din Marea Britanie, ce viza vânzarea edificiului către un dezvoltator imobiliar, ducând astfel la apariţia în spaţiul public a unor temeri legate de posibilitatea transformării clădirii într-un bloc de apartamente. În cele din urmă, acordul nu a mai fost pus în practică, potrivit publicaţiei locale Berkshire Live. Fosta închisoare, cunoscută în trecut şi sub numele de Reading Gaol, a fost deschisă în 1844 şi a funcţionat până în anul 2014.

De-a lungul anilor, ea a găzduit mai mulţi deţinuţi faimoşi, inclusiv pe celebrul scriitor Oscar Wilde. După ce a fost eliberat, Oscar Wilde a scris un poem intitulat 'The Ballad of Reading Gaol'. De-a lungul anilor, mai multe vedete britanice au făcut campanie pentru a împiedica vânzarea fostei închisori şi transformarea ei într-un bloc de locuinţe. Actorii Judi Dench şi Stephen Fry se numără printre vedetele care au sprijinit acea campanie, precizează Berkshire Live, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel