Bărbat de 61 de ani, dat în urmărire pentru că a furat curent
Autor: Andrada Oana pe 13 apr, 20:40 | Justiție

Petru Saviuc, dat în urmărire / Captură Poliția Română

Un bărbat din Siret, în vârstă de 61 de ani, este dat în urmărire generală de Poliția Română pentru că a furat curent. 

Bărbatul dat în urmărire are de executat o pedeapsă de 1 an și 2 luni de închisoare pentru furt, în dauna Delgaz Grid Târgu Mureș, scrie Monitorul de Suceava.

Petru Saviuc a fost judecat la instanța din Rădăuți pentru infracțiunile de ”furt” și ”executare sau folosire de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare”, faptă prevăzută de Legea energiei electrice și gazelor naturale.

Concret, compania de electricitate a constatat că bărbatul, printr-o intervenție neautorizată, nu a achitat energie electrică în cuantum de 4.669 de lei.

Judecătorii rădăuțeni au decis ca bărbatul să fie condamnat la un an de închisoare pentru furt și 6 luni pentru instalația clandestină, pedeapsa rezultantă totală fiind de un an și două luni de închisoare în regim de detenție.

Sentința Judecătoriei Rădăuți din data de 18 februarie a.c. a rămas definitivă, nefiind atacată cu apel. La punerea în executare a mandatului s-a constatat că bărbatul din Siret nu este de găsit.

În aceste condiții, Inspectoratul General al Poliției Române a declanșat procedurile de dare în urmărire. Petru Saviuc figurează acum ca urmărit general, poza acestuia fiind publicată pe site-ul IGPR și fiind așteptate informații cu privire la unde s-ar afla.

Delgaz Grid s-a constituit parte civilă în proces pentru recuperarea sumei reprezentând contravaloarea energiei electrice consumate și neachitate (4.669 de lei).

Sursă: Monitorul de Suceava

Justiție Vezi toate articolele
Crossuri parteneri