Bărbat prins în flagrant în timp ce dădea mită 1.000 de lei unor polițiști
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Un bărbat a fost prins în flagrant ca urmare a denunțului unor polițiști la Call centerul anticorupție.

Ofiţeri ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bacău, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bacău, au realizat, la data de 7 iulie a.c., prinderea în flagrant a unei persoane, în timp ce oferea 1.000 de lei unui echipaj de poliţie, pentru a nu întocmi actele de constatare a unei infracțiuni la regimul circulaţiei rutiere.

În fapt, la data de 6 iulie 2020, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, doi agenți de poliție din cadrul I.P.J. Bacău, au depistat în trafic un cetățean ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere.

Cum a procedat bărbatul 

După întocmirea formalităților și deschiderea dosarului penal, cei doi polițiști au fost abordați în curtea postului de poliție de tatăl și unul din frații șoferului prins în trafic. Respectivii au promis polițiștilor că le vor remite o sumă de bani, neprecizată, pentru a nu întocmi formalitățile legale. Promisiunea a fost făcută și urma să se materializeze în contextul audierii, ca martor, a fratelui șoferului (proprietarul autoturismului) ce urma să aibă loc în data de 07.07.2020.

Polițiștii au refuzat categoric oferta și au sesizat fapta la Call center anticorupție 0800.806.806 al D.G.A., în urma denunțului fiind organizată echipa operativă care, la data de 7 iulie a.c., a realizat prinderea în flagrant a tatălui șoferului care a condus autoturismul fără a deține permis de conducere, în timp ce a oferit suma de 1.000 de lei polițiștilor, pentru soluționarea dosarului.

A fost reținut de polițiști 

Persoana prinsă în flagrant a fost condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău pentru a fi audiată, ulterior acesta fiind reținută pentru 24 de ore.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea unei măsuri preventive față de inculpat reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel