Bărbatul cu 38 de soții și 89 de copii a murit. Era considerat conducătorul celei mai mari familii din lume
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Bărbatul considerat tatăl celei mai mari familii din lume a murit.

Conform BBC, bărbatul de 76 de ani care era considerat conducătorul celei mai mari familii din lume a murit în statul indian Mizoram. Ziona Chana, șeful unei secte religioase care practica poligamia, a murit duminică, lăsând în urmă 38 de soții, 89 de copii și 36 de nepoți. Știrile au fost confirmate de ministrul Zoramthanga din Mizoram, oferindu-și astfel condoleanțele pe Twitter. Chana ar fi suferit de diabet și hipertensiune.

„Cu durere în inimă, statul Mizoram își ia adio de la domnul Zion-a (76 de ani), considerat să fie conducătorul celei mai mari familii din lume, cu 38 de soții și 89 de copii. Mizoram și sătucul său, Baktawng Tlangnuam, au devenit o atracție turistică importantă datorită familiei sale”, a transmis Zoramthanga.

Starea de sănătate a bărbatului s-a deteriorat și a ajuns decedat la spital

Medicii indieni au transmis pentru presă că starea de sănătate a bărbatului s-a înrăutățit cât timp se afla în casa sa din sătucul Baktawng Tlangnuam. Duminică, bărbatul a fost dus la spital și a fost ulterior pronunțat decedat chiar la sosirea în unitatea sanitară.

Nu se poate spune cu exactitate dacă Chana este vârful celei mai mari familii din lume tocmai pentru că sunt mulți care se întrec pentru acest titlu. În plus, mărimea familiei sale este la rândul său greu de estimat.

Câți membri avea mai exact familia sa?

Un raport menționează nu mai puțin de 39 de soții, 94 de copii, 33 de nepoți și un strănepot (n.r., cifre diferite față de cele raportate mai sus tocmai din cauza informațiilor inexacte). În total, 181 de membri ar avea familia lui Chana.

Chiar dacă sunt cu adevărat cea mai mare familie din lume, urmașii lui Chana sunt vedete și o adevărată atracție turistică în Nord-Estul Indiei, atrăgând un număr impresionant de turiști. În plus, casa familiei a făcut înconjurul presei când a fost dezvăluită inițial. „Casa noii generații”, mai precis spus „bloc”, are 100 de camere distribuite pe patru niveluri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel