Barcelona, un nou transfer. Clauză de reziliere de 400 de milioane pentru noul mijlocaş
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Barcelona a transferat un nou jucător, iar clauza de reziliere pusă în contractul acestuia este uriaşă, 400 de milioane de euro. 

FC Barcelona și Kayserispor au ajuns la un acord pentru transferul lui Emre Demir, suma plătită turcilor fiind de 2 milioane de euro, Demir devenind jucătorul catalanilor până la 30 iunie 2027. Clauza de reziliere a fost stabilită la 400 de milioane de euro. Jucătorul va rămâne la clubul din Turcia până la finalul actualului sezon, după care va face parte din lotul Barça B.

Născut la 15 ianuarie 2004 la Mersin (Turcia), Emre Demir este un mijlocaș ofensiv stângaci, care poate juca și în prima linie. Deși este, în esență, un playmaker, el se retrage și în spate pentru a ajuta la sarcinile defensive.

Demir s-a format la Kuvayi Milliyespor, iar în vara anului 2019, la 15 ani, a debutat în prima ligă turcă la Kayserispor, devenind cel mai tânăr marcator din istoria Süper Lig, încheind sezonul cu trei goluri în 31 de apariții.

Viitorul jucător al lui Barça a jucat la diferite niveluri pentru echipa națională a Turciei. Acum în vârstă de 17 ani, Emre Demir va juca restul acestui sezon la Kayserispor, înainte de a-și continua dezvoltarea în cadrul echipei Barça B, începând din vara anului viitor, scrie Mediafax.

Koeman, declaraţii despre Leo Messi

"Știam cât de bun este, dar tot a fost frumos să îl văd îndeaproape în fiecare zi. Cu Messi, totul este de nota 10: tot ce ai putea să înveți un fotbalist, în a recunoaște situațiile de joc, în a păstra mingea sub presiune, în a lovi mingea cu o anumită forță, în a finaliza. Nu este normal, nu este normal!

Sigur că a avut jucători buni pe lângă el, dar făcea diferența. Toți păreau mai buni decât erau datorită lui. Nu este o critică, ci o observație. Când terminam un exercițiu de finalizare la antrenamente, unii jucători încercau execuții spectaculoase, se prosteau puțin. Dar cu Messi, totul era boom, boom, boom, boom. Niciodată floricele, totul eficient. Și mereu a vrut să câștige orice.

Jucăm mereu un rondo înaintea antrenamentului. Dacă mingea este pasată de 20 de ori, jucătorii din mijloc mai trebuie să stea o dată. Dacă se întâmplă de trei ori la rând, toți formează un culoar și cei doi care au fost în centru trec prin el, primind palme peste cap sau pe altundeva. L-am întrebat pe Messi dacă i s-a întâmplat vreodată, mi-a zis că o singură dată în toți acești ani. Cu el, jucătorii mai în vârstă nu au pierdut niciodată un exercițiu împotriva tinerilor. S-a întâmplat doar o dată și Messi a fost foarte nervos o săptămână pentru asta. Este cu adevărat un tiran", a explicat Koeman. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel