Barna: Interimatul meu, decis unilateral. Am discutat cu președintele României și vom găsi o soluție
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Captură video - Facebook - Dan Barna
Captură video - Facebook - Dan Barna
Dan Barna a declarat că numirea sa la interimatul Ministerului Sănătății a fost făcută fără știrea sa. Suportul partidului USR PLUS rămâne neclintit pentru Vlad Voiculescu, care a fost demis fără o evaluare în prealabil, a mai spus vicepremierul. 

„Un alt element pe care vreau să îl clarific ține de anunțul făcut în această dimineață, legat de preluarea de către mine a interimatului la ministerul sănătății. Este o altă decizie unilaterală care a fost luată fără consultarea USR PLUS, fără consultarea sau informarea mea la un moment dat de decizia finală și este o decizie care confirmă din nou imaturitate și lipsă de înțelepciune politică. 

Am discutat cu președintele României și vom găsi o soluție și pentru această problemă. S-a vorbit foarte mult în spațiul public despre evaluarea și dreptul premierului României de a evalua miniștri. În fiecare intervenție publică am confirmat acest lucru, da există acest drept al premierului de a evalua activitatea miniștrilor, s-a discutat și săptămâna trecută de acest demers, de evaluare de către premier al miniștrilor. Numai că decizia din această dimineață nu se bazează pe nicio evaluare, nu există nicio evaluare a ministrului Vlad Voiculescu în urma căreia să fi fost discutată această concluzie și această decizie pe care premierul și-a asumat-o în mod unilateral”, a spus vicepremierul Dan Barna, în cadrul unor declarații de presă oferite în contextul demiterii ministrului sănătății, Vlad Voiculescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel