Urmărește emisiunea live
Barna recunoaște că Cioloș i-a propus să se retragă împreună: Nu rezonez, n-am înțeles argumentele
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Dan Barna
Facebook Dan Barna
Dan Barna, copreşedintele USR-PLUS, recunoaşte că Dacian Cioloş i-a sugerat ca niciunul dintre ei să nu candideze pentru funcţia de preşedinte al partidului la congres. 

Întrebat despre discuția dintre el și Dacian Cioloș, în care europarlamentarul i-a cerut ca niciunul dintre ei să nu candideze la președinția partidului, Dan Banra a spus, la Digi 24, că a refuzat propunerea și că abordarea i se pare greșită.

„A fost o discuție în care s-au discutat diverse variante de congres. Practic, pentru noi obiectivul este să păstrăm partidul unit, solidar în această miză în care eu cred foarte mult, că USR PLUS poate fi o soluție pe termen lung în politica din România. În acest context, Dacian, într-adevăr, a făcut acea propunere cu care eu, evident, nu rezonez din mai multe motive. Este o propunere de lucru. Argumentele din spate nu le-am înțeles foarte clar și nu o să insist pe ele. Vi le poate prezenta Dacian cu proxima ocazie. Eu vreau să spun că acest proiect USR PLUS este un proiect la care am muncit foarte mult și eu ca natură umană sunt un luptător și sunt foarte deschis și am foarte mare încredere în înțelepciunea colegilor (...) să alegem cea bună soluție. Dacă partidul va decide un alt lider voi accepta cu inima deschisă și cu bucuria familiei mele acest lucru. Însă eu nu o să plec din fața niciunei lupte”, a spus Barna.

Barna a anunţat că va candida

Vicepremierul a declarat că se va prezenta în fața colegilor săi și va candida la președinția USR PLUS.

„Dacă intru într-o logică de comoditate și mă retrag, plec acasă, e un mesaj foarte prost, un mesaj pe care nu l-am dat în viața mea și nu o să îl dau niciodată”, a mai spus Barna.
Întrebat dacă Cioloș a încercat să îl convingă, Barna răspuns: „Mi-a prezentat această variantă în care el crede, să ne retragem amândoi, și să vedem ce se va întâmpla mai departe, ceea ce din punctul meu de vedere e o abordare pe care nu am cum să o susțin”.

Întrebat, în continuare dacă, în aceste condiții, Dacian Cioloș va candida la alegerile itnerne, Barna a spus că această decizie o va lua chiar Dacian Cioloș

Vicepremierul nu exlude ca la funcția de președinte al USR PLUS să mai apară și alte candidaturi, în afara lui sau a lui Cioloș.

Dacian Cioloș i-a propus lui Dan Barna ca niciunul dintre ei să nu candideze pentru funcția de președinte al USR PLUS,pentru a nu se crea falii în partid. Fiecare ar urma să susțină alte figuri din partid, care să obțină voturi din ambele tabere, au declarat, sâmbătă,pentru Mediafax, surse politice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel