Baschet masculin: Echipa CSM CSU Oradea a început sezonul cu o gală de prezentare şi inaugurarea Hall of Fame-ului
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Conducerea Clubului Sportiv Municipal (CSM) Oradea a organizat vineri seară, în sala Filarmonicii de stat, o gală de prezentare a echipei de baschet masculin în cadrul căreia s-a lansat, pentru prima dată în istoria clubului, galeria personalităţilor - Hall of Fame.

Primele trei nume ale galeriei, anunţate vineri seară, sunt Toni Alexe, Will Franklin şi Cristian Achim.

"Cu ocazia noului început de sezon competiţional, ne-am gândit că ar fi frumos să facem o prezentare inedită a echipei de baschet, aşa cum ea merită, la Filarmonică. Vrem să transmitem un mesaj despre acest minunat sport că este un sport mai deosebit, un sport pentru oameni inteligenţi, de aceea am şi ales această locaţie", a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele CSM, Şerban Sere.

O atmosferă veselă şi caldă a creat moderatorul festivităţii, Tomy Kanics, un mare fan al echipei orădene, care vine de la Brno la Oradea la fiecare meci al CSM.

Festivitatea a debutat cu prezentarea unui film, ce a redat istoria în imagini a echipei orădene care a reuşit în ultimii patru ani să câştige de trei ori titlul de campioană a României.

"Istoria unei echipe se scrie cu fapte, cu lacrimi de tristeţe şi lacrimi de fericire, cu muncă şi bucuria reuşitelor, dar şi cu motivarea dată de înfrângeri. Pe teren, în oraş, în fiecare acţiune. Pentru că astăzi, CSM nu înseamnă doar baschet, înseamnă dăruire, încredere, speranţă. Înseamnă Oradea", a fost unul din mesajele materialelor video realizate de Alexandru Rad.

Conducerea CS Municipal a decis să înfiinţeze un Hall of Fame al echipei CSM Oradea, o galerie alcătuită din cei care au făcut gloria baschetului orădean. Primele trei nume ale galeriei au fost anunţate în gală: regretatul Antonio Alexe - Sala Sporturilor din Oradea îi poartă numele, în semn de apreciere, fostul jucător William Franklin şi antrenorul Cristian Achim, aflat de zece ani la Oradea.

"A fost unic. Nu avea sentimentul de a pierde. Atât pe teren, cât şi în viaţa de zi cu zi. Am petrecut foarte multe nopţi împreună gândind şi planificând cum să facem să avem o echipă mare, cum să devenim campioni. Sunt convins că este foarte mândru de noi", a spus Şerban Sere despre Toni Alexe.

Will Franklin, un jucător emblematic pentru Oradea, cel mai iubit de fani, şi-a încântat, şi de această dată, suporterii cu un speech transmis din străinătate, îmbrăcat într-un tricou cu însemnele CSM.

"Sunt extrem de onorat şi mândru de ce am reuşit împreună. Tot ceea ce am realizat nu se putea face decât împreună, cu stafful, managerii, echipa. Oameni buni! Deja avem o istorie grea în spate. Putem spune că avem echipă din anii 1970. De 50 de ani. Şi de trei ori campioni. E fabulos! Îi mulţumesc lui Şerban că m-a adus la Oradea, lui Florin Birta, care a fost un factor de echilibru şi mulţumesc celui mai frumos public din România", a spus, la rândul său, antrenorul Cristian Achim.

Ultima parte a evenimentului a fost rezervată tradiţionalei prezentări a echipei cu care va fi abordat sezonul competiţional 2019/20, în prezenţa mai tinerilor baschetbalişti din echipa U18 a CSM, vicecampioană a României.

"Avem doi jucători noi. Pe Aaron Broussard l-am adus de la campioana Poloniei, iar pe Cătălin Baciu, de la Timişoara. Sunt doi jucători extrem de importanţi, pe care antrenorul Cristian Achim şi i-a dorit. Şi mai avem o noutate: includerea în staff-ul tehnic a lui Radovan Markovic, fostul nostru jucător, care va avea o muncă dificilă, titanică, va fi al doilea asistent, dar este un băiat serios, în care avem mare încredere. De asemenea, în acest sezon vom coopta foarte mulţi juniori de la echipa noastră. Iată că Academia începe să producă - trei-patru juniori vor face antrenamente şi, când va fi posibil, chiar vor juca în lotul echipei mari", a declarat, pentru AGERPRES, Şerban Sere.

Lotul echipei de baschet masculin este alcătuit, în ordinea descrescândă a numerelor, din: Darius Meluţ (77), Nikola Markovic (44), Dragan Zekovic (27), Cătălin Baciu (26), Bobe Nicolescu (24, căpitan), Pavle Reljic (20), Edward Petrescu (9), Arturas Valeika (7), Sean Barnette (6), Tudor Fometescu (5), Giordan Watson (4), Aaron Broussard (3) şi Kris Richard (0).

Băieţii au fost aplaudaţi la scenă deschisă, alături de antrenorii Cristian Achim, Milan Mitrovic şi Radovan Markovic şi staff-ul tehnic: Marius Marinău, Cristian Dan, Alin Iova.

"Putem să spunem cu mândrie că facem parte dintr-una din cele mai frumoase poveşti ale baschetului românesc, şi anume familia CSM Oradea", a spus Bobe Nicolescu.

După cuvântul său, jucătorii au coborât în sală, în mijlocul suporterilor, care şi-au pus câte o mână pe umărul celuilalt simbolizând solidaritatea înspre un ţel frumos împlinit: trofeul campionilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CSM Oradea, Adrian Micinic, echipa va susţine marţi primul meci oficial în Basketball Champions League cu campioana Ungariei, în deplasare, iar returul va avea loc vineri, 20 septembrie, la Oradea.

Echipa de baschet CSM Oradea a cucerit trei titluri de campioană naţională a României şi s-a clasat o dată pe locul 2, respectiv de două ori pe locul 3, în Liga Naţională de baschet masculin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel