Baschetbalist din NBA, interzis la meciurile de pe teren propriu pentru că refuză vaccinarea
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Andrew Wiggins, baschetbalist în NBA, nu va mai putea juca meciurile echipei sale de pe teren propriu pentru că refuză să se vaccineze împotriva COVID-19.

Andrew Wiggins, de la Golden State Warriors, nu doreşte să se vaccineze împotriva COVID-19, dar regulile NBA şi cele ale oraşului San Francisco impun vaccinarea, pentru a putea evolua pe teren propriu. Sportivul a solicitat în van o derogare pe motive medicale.

Andrew Wiggins, de la formaţia Golden State Warriors, este singurul jucător din NBA (campionatul nord-american de baschet) care a declarat deschis că nu vrea să se vaccineze.

Şi este primul care, datorită unui amestec între regulile forului baschetbalistic şi regulile oraşului în care joacă echipa sa, San Francisco, riscă să rămână pe-afară pentru poziţiile sale privind protejarea împotriva coronavirusului.

„Wiggins nu va putea juca acasă pentru Golden State Warriors până nu va respecta regulile oraşului San Francisco pentru vaccinuri", a declarat NBA într-un comunicat, respingând cererea sa de a fi scutit pe motive religioase, scrie Mediafax.

În Israel, profesorii fără certificat verde nu vor mai avea voie să predea 

Profesorii din Israel care nu pot prezenta aşa-numitul "'green pass (certificat verde) şi care nu doresc, de asemenea, să fie testaţi pentru coronavirus nu vor mai putea predea începând cu data de 3 octombrie, relatează Agerpres, citând dpa. Certificatul verde atestă că o persoană a fost vaccinată sau s-a vindecat de COVID-19.

De asemenea, cadrelor didactice nu li se va permite să ţină cursuri online şi nici nu vor primi salariu, a declarat joi o purtătoare de cuvânt a Ministerului Educaţiei.

Potrivit informaţiilor apărute în presă, începând cu 3 octombrie certificatele verzi vor fi valabile doar şase luni după a doua vaccinare. După aceea, persoanele în cauză trebuie să primească o a treia doză de vaccin anti-COVID-19.

Israelul încearcă să crească rata de vaccinare stagnantă şi să ajungă la scepticii privind imunizarea, ca urmare a creşterii numărului de cazuri de infectare cu coronavirus.

Ministerul Sănătăţii din Israel a raportat joi 5.921 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore. Până în prezent, în jur de 60% din cei 9,4 milioane de locuitori au fost complet vaccinaţi şi puţin sub 34% au primit a treia doză de vaccin anti-COVID.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel