VIDEO: Bătaie generală în Parlament, după dezbaterea unui subiect sensibil, în Bolivia
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Parlamentul bolivian a fost cuprins de o bătaie generală după dezbaterea unei teme sensibile.

Conform Telegraph.co.uk, Adunarea Națională a Boliviei a fost loc de bătaie, marți, în timpul unor dezbateri privind arestările recente ale foștilor oficiali care au alcătuit guvernul interimar al lui Jeannine Áñez. Imaginile surprinse în momentul tevaturii arată cum guvernul s-a luat la trântă cu parlamentarii din opoziție.

În timp ce unii spun că administrația lui Áñez a reprezentat un guvern de tranziție legal după ce s-au constatat fraude masive la alegeri, alții sunt de părere că totul a fost o încercare de a-l răsturna pe președintele de la acea vreme, Evo Morales. După ce partidul lui Morales a recuperat puterea în urma unui vot din 2020, Áñez a fost arestat pentru acuzații care aveau de-a face cu scoaterea din joc a președintelui. După ce Morales a demisionat și a fost exilat, Áñez i-a preluat funcția de președinte al Boliviei.

Incendiile de vegetație din Bolvia sunt extrem de periculoase

Incendiile de vegetaţie înaintează pe teritoriul mlăştinos al regiunii Pantanal din Bolivia, în apropiere de graniţa cu Paraguay, punând în pericol mii de hectare într-o zonă recunoscută pentru diversitatea vieţii sălbatice, afectată de incendii devastatoare în urmă cu doar doi ani, potrivit Agerpres. Incendiile au distrus deja circa 2.200 de hectare. Pompierii se luptă să stingă flăcările, care înaintează în linii transversale de-a lungul păşunilor şi pădurii.

Alejandra Sandoval, ministru de mediu pentru zona de şes din departamentul Santa Cruz, a spus că eforturile de a stinge flăcările au fost complicate de vegetaţia abundentă din Pantanal, care este uşor inflamabilă. Zona are o vegetaţie asemenea unei saltele, unde jăraticul rămâne în partea inferioară. Astfel, incendiul poate reporni în orice moment. Aşa că este necesar să acţionăm în continuare, până când flăcările sunt stinse definitiv, a mai spus ea.

În 2019, incendiile de amploare care au devastat regiunile joase acoperite de pădurea Chiquitano, o zonă cunoscută pentru biodiversitate, unde trăiesc de secole numeroase comunităţi indigene boliviene, au declanşat proteste care au solicitat intervenţia guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel