Bătrână amendată după ce a ieșit să cumpere o pâine. Cum explica Poliția amenda de 500 de lei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
O femeie din Giurgiu a fost amendată de polițiști pentru că a ieșit să își cumpere o pâine. Autoritățile susțin că nu au făcut decât să aplice Ordonanța Militară. 

Tanti Leontina are 65 de ani și o semipareză. Este din Giurgiu și trăiește lunar cu o pensie de 700 de lei. Polițiștii au sancționat-o, pentru că a ieșit din casă pentru a-și cumpăra pâine, cu o amendă în valoare de 500 de lei, relatează România TV. În același timp un alt bărbat care se afla în fața blocului și consuma bere a primit doar un avertisment pentru că ar fi fost rudă cu oamenii legii. 

”Eu sunt singură, nu are cine să aibă grijă de mine. Am o pensie de 700 și am primit amendă 500”, a declarat tanti Leontina la România TV. 

Ce spun oamenii legii

Contactat de România TV, comisarul șef de la Poliția Giurgiu a dat de înțeles că femeia a depășit timpul alocat în care vârstnicii pot ieși afară din casă: 

”Aspectele pe care le-ați prezentat și care mi-au fost solicitate în cursul acestei zile, vă pot preciza că într-adevăr persoana respectivă a fost depistată pe data de 28 martie, în jurul orei 13:30, în municipiul Giurgiu, aflându-se în afara locuinței, nu a putut face dovada că se deplasează în una din excepțiile prevăzute de Ordonanță.”

La pâine nu este excepție?

Prezentatoarea România TV, Andreea Crețulescu, l-a întrebat pe Cristian Șuță dacă pentru a merge să cumperi o pâine nu este o excepție prevăzută de Ordonanța Militară. 

”Nu. Deci Ordonanța Militară prevede că persoanele care au împlinit deja vârsta de 65 de ani se pot deplasa în afara locuinței într-un anumit interval orar. (...) Colegii mei nu au făcut decât să aplice Ordonanța Militară. Referitor la acest caz nu cunosc circumstanțele”, a declarat Cristian Șuță, comisar șef la Poliția Giurgiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel