Belarus, EXCLUS de la Eurovision 2021. Ambele piese, respinse
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
FOTO Facebook
FOTO Facebook
Republica Belarus a fost exclusă de la ediţia din acest an a concursului Eurovision, programată în luna mai, după ce a eşuat pentru a doua oară în tentativa sa de a propune un cântec care să respecte dimensiunea non-politică a acestei competiţii muzicale, informează DPA.

European Broadcasting Union (EBU), care organizează concursul Eurovision, a precizat, vineri, 26 martie, că ambele cântece propuse de grupul Galasy ZMesta " au încălcat regulamentele competiţiei care se asigură că acest concurs nu este manipulat sau discreditat".

Reprezentanţii EBU afirmă că televiziunea de stat din Belarus a depăşit de acum data limită la care putea să transmită o propunere care să respecte regulamentul concursului şi că, din acest motiv, această ţară nu va mai putea să participe la ediţia din 2021 a competiţiei muzicale.

Primul cântec propus de trupa Galasy ZMesta, "Ja nauchu tebja" ("Te voi învăţa"), a fost respins în urma unor plângeri potrivit cărora versurile sale ironizau protestele în masă organizate împotriva preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, care ocupă această funcţie din 1994.

Un nou cântec a fost propus de aceeaşi trupă după acele critici, însă şi cel de-al doilea single a fost respins de reprezentanţii EBU.

Ediţia din 2021 a concursului Eurovision va avea loc în oraşul olandez Rotterdam în perioada 18-22 mai, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel