Beneficiile fructelor și legumelor în funcție de culoare
Autor: Scutaru Cristina pe 07 aug, 21:49 | Retete

V-ați întrebat vreodată care sunt proprietățile fructelor și legumelor în funcție de culoare? 

Legumele și fructele au beneficii diferite în funcție de culoare.

 

Galben

 

Fructele și legumele galbene sau portocalii, cum ar fi mango sau morcovi, ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar, dar și la menținerea sănătăți inimii și ochilor.

 

Roșu

 

Căpșunele sau roșiile ajută la circulația sanguină la nivelul inimii și ne protejează de diferite boli degenerative precum Alzheimer.

 

Alb

 

Fructele și legumele albe sau cu tentă mai deschisă la culoare, cum ar fi ceapa sau ciupercile, mențin sănătatea inimii și a colesterolului bun la un nivel optim.

 

Verde

 

Vă plac kiwi, perele, broccoli sau mazărea? Dacă răspunsul este da, aflați că fructele și legumele verzi vă ajută să vă păstrați oasele și dinții puternici. De asemenea, ajută să vedeți mai bine.

Albastru

 

Albastrul și purpuriul, prezent în mure, vinete, varză, poate fi asociat cu protecția memoriei și păstrarea sănătății la nivelul căilor urinare.

Te-ar putea interesa și ....
Retete Vezi toate articolele
Crossuri parteneri