Beneficiile URIAȘE ale sportului. Ce recomandă specialiștii pentru a trăi mai mult
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan, a explicat cum combate sportul morbiditatea și mortalitatea.

Cu cât mai multe persoane fac sport, cu atât mai multe decese evitabile au loc în România, a concluzionat Adela Cojan, la evenimentul nostru „UPGRADE ROMANIA: SĂNĂTATE PRIN SPORT. SPORTUL, MINA DE AUR A ECONOMIEI”, organizat de trustul de presă DC Media Group.

„Creșterea procentului de persoane care vor practica activitatea fizică sau programele de combatere a sedentarismului, da, vor putea contribui atât la evitarea sau reducerea deceselor evitabile, la reducerea duratelor medii de spitalizare pentru principalele afecțiuni majore cu impact în sănătatea publică, respectiv cancere și acțiuni cardio-vasculare", a explicat Adela Cojan.

Evidențele arată că efortul fizic combate mai multe tipuri de cancere

„De ce spun asta, pentru că tot medicina bazată pe dovezi a concluzionat că, pe lângă combaterea bolilor cardio-vasculare, efortul fizic sau activitatea fizică contribuie la combaterea cancerului pulmonar, al cancerului de col și a cancerului de sân", a spus președintele CNAS.

Medicii specialiști recomandă două ore și jumătate de sport intens pe săptămână, pentru persoanele între 18-64 de ani. Acest lucru duce la reducerea indicatorilor de morbiditate și mortalitate în orice țară este aplicat.

150 de minute de efort fizic intens pe săptămână

„Ce recomandă specialiștii în acest domeniu pentru a ajunge la aceste rezultate: 150 de minute pe săptămână de efort fizic intens, asta înseamnă cel puțin 30 de minute pe zi, din cele lucrătoare, de efort fizic intens, pentru populația între 18 și 64 de ani, sau 300 de minute pe săptămână, de activitate moderată, care pot ajuta la reducerea indicatorilor de morbiditate și mortalitate prin aceste acțiuni majore, în tabloul morbidității oricărei țări”, a concluzionat șeful CNAS, Adela Cojan.

Mai multe detalii în video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel