Benzi cuie pentru poliţişti. Ciocan: "Ăsta este PRINCIPALUL scop al Poliţiei. Cine prevede consecinţele?"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Facebook Poliţia Română
Sursa: Facebook Poliţia Română
Cms. şef. Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Federaţiei Sindicatelor Democratice din Poliţia Română, a explicat în exclusivitate pentru DC NEWS cât de utile vor fi benzile cu cuie intrate în dotarea Poliţiei Române şi când vor putea fi ele folosite. 

În dotarea Poliţiei Române au intrat 400 de benzi cu cuie destinate opririi maşinilor urmărite de agenţi prin dezumflarea roţilor. 

"Când am aflat noi, ca ţară, generic vorbind, de aceste benzi? Am aflat în urmă cu nişte ani, când le vedeam prin filmele americane. În acelaşi timp, principalul scop al poliţiei este ca daunele să fie limitate sau să nu existe, să nu se producă. Poliţia nu este doar acea instituţie care prinde infractori. Poliţia previne şi apoi este special antrenată ca să reducă daunele chiar când infractorii sunt în spaţiul public. Într-o urmărire, ne interesează mai ales celelalte persoane, care nu au niciun fel de treabă cu actul infracţional. Nu trebuie să existe daune colaterale. 

Am văzut deseori în SUA cum sunt urmărite maşinile pe zeci, sute de kilometri, cu unităţi aeriene şi cu maşini care nu se apropie la o anumită distanţă. Tocmai din acest motiv, pentru a preveni daunele colaterale. Oricum, drumurile expres din SUA sunt foarte mari, cât două autostrăzi de-ale noastre puse una lângă alta, şi te poţi desfăşura, iar în România drumurile sunt cum sunt.", a explicat Christian Ciocan pentru DC NEWS.  

Cine prevede consecinţele?

"Sigur că benzile astea se pot dovedi utile, dar condiţia este ca orice altă situaţie să poată fi prevenită şi protejată. Folosim benzile astea, dar în situaţii în care nu provocăm alte daune. Uneori au fost accidente de circulaţie fie pentru că indivizi au fost urmăriţi. Nu! Trăim în 2020, vrem profesionişti, oameni care protejează comunitatea! 

În SUA se întâmplă asta, comunitatea respectă poliţia, iar poliţia se comportă ca atare. Sunt poliţişti care conduc acasă oameni în stare de ebrietate pentru a preveni accidente rutiere. Iar a doua zi omul se simte ruşinat de faptul ăsta. Poliţistul nu îl privea pe om ca pe un paria, ci ca pe un cetăţean în slujba căruia se află. Asta ne trebuie şi nouă, prevenţie! 

Atenţie cum sunt folosite dispozitivele astea, e ca la armament. Mereu se întreabă lumea de ce nu trag poliţiştii. Păi nu suntem în filme! Trebuie calculate consecinţele. Când treci peste dispozitivele astea şi explodează roţile, cine prevede consecinţele?", a mai spus acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel