Urmărește emisiunea live
Bibliotecile renunţă la amenzile impuse pentru depăşirea termenelor de înapoiere a cărţilor împrumutate
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
biblioteca
biblioteca
Primarul din Los Angeles, Eric Garcetti, a anunţat vineri că acest oraş a decis să renunţe la colectarea amenzilor impuse pentru depăşirea termenelor de înapoiere a cărţilor şi a altor materiale editoriale împrumutate din bibliotecile publice, începând din primăvara anului 2020, informează Xinhua, transmite Agerpres.

"Biblioteca noastră municipală este o comoară civică şi culturală, iar orice persoană din oraş ar trebui să poată să profite de informaţiile, bogăţia spirituală şi divertismentul din colecţia noastră", a declarat Eric Garcetti.

"Vom elimina aceste amenzi, întrucât clienţii dau dovadă de multă grijă şi de integritate în felul în care se ocupă de aceste materiale preţioase şi nimic nu ar trebui să stea în calea locuitorilor din Los Angeles care doresc să beneficieze de toate lucrurile pe care biblioteca noastră municipală le are de oferit", a adăugat primarul metropolei americane.

Potrivit legislaţiei actuale, clienţii bibliotecilor publice din Los Angeles sunt taxaţi cu penalităţi de 35 de cenţi pe zi pentru cărţile, revistele şi audiobook-urile pe care le păstrează după expirarea termenului de înapoiere şi cu 15 cenţi pe zi pentru materiale destinate copiilor şi care nu sunt înapoiate la timp. CD-urile şi DVD-urile împrumutate din bibliotecile publice, ale căror termene de înapoiere au expirat, atrag la rândul lor amenzi de 1 dolar pe zi, potrivit mass-media locale.

Municipalitatea din Los Angeles a decis, de asemenea, să elimine amenda de 10 dolari impusă clienţilor care au pierdut materialele împrumutate de la bibliotecile publice, însă va menţine obligativitatea de a rambursa contravaloarea integrală a materialelor pierdute. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel