Biden promite 37 de miliarde de dolari pentru producția de cipuri
Autor: Rodica Mitu pe 25 feb, 10:21 | Internațional

Joe Biden

Președintele Joe Biden a anunțat că va căuta o finanțare de 37 de miliarde dolari, pentru îmbunătățirea fabricării cipurilor în Statele Unite, în condițiile în care deficitul de semiconductori a forțat producătorii auto și alți fabricanți să reducă producția, anunță Reuters.

Joe Biden a semnat, de asemenea, miercuri, un ordin executiv cu scopul de a aborda penuria de semiconductori, care a alarmat Casa Albă și membrii Congresului, au spus oficialii administrației, notează Mediafax. 

„Îi îndrum pe oficialii din administrația mea să colaboreze cu liderii industriali pentru a identifica soluții la deficitul semiconductorilor", a spus Biden. „Congresul a autorizat un proiect de lege. Dar au nevoie de... 37 de miliarde de dolari pentru a se asigura această capacitate. Voi face eforturi pentru asta".

Casa Albă a declarat că remarcile președintelui se referă la măsuri care vizează creșterea capacității de producție a cipurilor, care au fost incluse în Legea de autorizare a apărării naționale din acest an, dar care necesită un proces separat pentru a obține finanțare.

 

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri