Bihor: Expoziţie cu heliogravuri după lucrările artistului Albrecht Dürer, la Muzeul Ţării Crişurilor
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Muzeul Ţării Crişurilor (MTC) din Oradea va vernisa, vineri, o nouă expoziţie de excepţie, cu heliogravuri după lucrările artistului Albrecht Dürer, din colecţia Thomas Emmerling, din Nürnberg, a anunţat marţi conducerea muzeului.

Potrivit comunicatului remis, expoziţia cuprinde 111 heliogravuri executate de Amand Durand după gravuri în metal şi lemn semnate de celebrul artist german Albrecht Dürer, ale cărui rădăcini genealogice sunt din părţile Bihorului. Heliogravurile au fost publicate, în 1875, de Biblioteca Naţională Franceză, scrie Agerpres.

Expoziţia va mai prezenta şi primul ceas de buzunar realizat de Peter Henlein, replica de Diehl (Nürnberg, 1971) şi o sferă armilară, "care ne indică înţelegerea europeană despre univers în perioada renascentistă."

Intitulată "Un maestru al gravurii europene din vremea Renaşterii - Albrecht Dürer (1471-1528)", această prezentare publică este cea de-a doua expoziţie remarcabilă pe care colecţionarul de artă german Thomas Emmerling o aduce la Oradea, în urma colaborării stabilite, în urmă cu un an, de MTC.

Prima expoziţie la Oradea din colecţia acestui pasionat de artă a avut loc în noiembrie 2018 cu expoziţia "Heliogravuri şi litografii după lucrările lui Vincent van Gogh şi Auguste Renoir".

În expoziţie vor mai putea fi admirate trei gravuri originale de Albrecht Dürer şi patru copii din secolul al XV-lea, după lucrările lui, din patrimoniul Muzeului Ţării Crişurilor din Oradea şi care fac parte din două serii foarte cunoscute: Patimile lui Iisus şi Viaţa Sfintei Fecioare Maria.

Expoziţia va fi vernisată vineri, 15 noiembrie, la ora 12, la sediul instituţiei, din str. Armatei Române nr. 1/A.

Evenimentul este organizat de Muzeul Ţării Crişurilor, în colaborare cu Consiliul Judeţean Bihor, Asociaţia S.C. Merkur Global S.R.L. şi în parteneriat cu Fundaţia "Euroregiunea Bihor-Hájdu Bihar " din Oradea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel