Bihor: Violonistul ungar Mága Zoltán, în turneu caritabil prin ţară, în parteneriat cu Organizaţia de femei a UDMR
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Violonistul de renume mondial Mága Zoltán va efectua, în perioada 29 octombrie - 7 noiembrie, un turneu caritabil în România, organizat în parteneriat cu Organizaţia de femei a UDMR, a anunţat marţi deputata Biró Rozália.

Turneul va debuta cu un concert la Oradea pe 29 octombrie, urmat de alte zece oraşe din ţară. Toate donaţiile şi contribuţiile primite vor fi oferite în scopul ajutorării celor nevoiaţi din fiecare localitate, scrie Agerpres.

"Suntem foarte onoraţi că, pentru a treia oară, suntem parteneri în organizarea turneului de binefacere pe care îl iniţiază artistul Mága Zoltán cu orchestra sa. Sunt evenimente ce se organizează în biserici, iar sumele ce se strâng cu ocazia acestor concerte sunt donate de către artist obiectivelor propuse de către organizaţia noastră de femei," a declarat, marţi, în conferinţă de presă, Biró Rozália, preşedintele Organizaţiei de femei a UDMR.

Concertele vor avea loc în Oradea, pe 29 octombrie, apoi la Arad, în 30 octombrie, la Reghin şi la Tg. Mureş în 3 noiembrie, în Covasna - în 4 noiembrie, Gheorghieni şi Sfântu Gheorghe pe 5 noiembrie, la Miercurea Ciuc şi Braşov pe 6 noiembrie, încheiat pe 7 noiembrie la Odorheiu Secuiesc şi Sighişoara.

Potrivit deputatului UDMR, strângerea donaţiilor se face pentru a acoperi necesităţi ale comunităţilor respective. Ca şi în anii precedenţi, printr-o consultare a sectorului civil sunt precizate două-trei obiective punctuale, astfel încât să beneficieze de donaţii. Artistul însuşi le va oferi celor implicaţi sumele strânse din vânzarea biletelor, în valoare de 200 de lei, la care se adaugă şi alte donaţii făcute la faţa locului. Beneficiari pot fi atât persoane fizice care au nevoie de ajutor, cât şi ong-uri sociale.

Concertul de la Oradea va avea loc în Biserica reformată din cartierul Rogerius. Donaţiile vor fi oferite unei familii cu doi copii bolnavi care necesită intervenţii chirurgicale şi unei asociaţii a unor persoane cu dizabilităţi.

Anul trecut, în 2018, turneul violonistului Mága Zoltán a cuprins 14 concerte în oraşe diferite, s-au strâns în total 150.000 de lei, diferite sume fiind donate către 14 beneficiari. Aproximativ 15.000 de oameni au participat la evenimente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel