Bilanț COVID-19 Italia. Cea mai mică creştere în ultimele 24 de ore
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Italia a înregistrat luni cea mai mică creştere zilnică a noilor cazuri după 26 februarie.

Italia a înregistrat luni cea mai mică creştere zilnică a noilor cazuri de COVID-19 după 26 februarie, a anunţat Protecţia civilă italiană într-un comunicat, transmite AFP, scrie Agerpres. 

Numărul noilor cazuri de COVID-19 a sporit cu 178 în ultimele 24 de ore, ceea ce aduce bilanţul total la 233.197. Pentru comparaţie, numărul zilnic de noi cazuri a fost 516 vineri, 416 sâmbătă şi 355 duminică.

Numărul deceselor în cursul ultimelor 24 de ore este de asemenea în scădere în raport cu media ultimelor zile, cu 60 de victime înregistrate în întreaga Italia, totalul ajungând la 33.475 de morţi.

Regiunea cea mai afectată rămâne Lombardia



Regiunea cea mai afectată rămâne Lombardia - unde locuiesc aproximativ 10 milioane de persoane - cu 16.131 decese din 89.018 de cazuri de COVID-19, dar care nu a înregistrat decât 50 de noi cazuri luni.

Aceste date sunt încurajatoare, cu numai două zile înaintea redeschiderii prevăzute pentru 3 iunie a circulaţiei între cele 20 de regiuni din Italia, dar şi a frontierelor externe ale ţării pentru cetăţenii statelor din Uniunea Europeană şi din spaţiul Schengen.

Italia a început în luna mai ridicarea treptată a restricţiilor impuse în martie pentru a încetini răspândirea noului coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel