EURO 2020: Bilet la Anglia - Germania, comercializat pentru 10.000 lire
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Biletele pentru confruntarea englezilor cu nemții se vând pentru mii de lire.

Conform The Sun, comercianții au scos la vânzare bilete pentru Anglia – Germania, partidă care se juca marți, 29 iunie, de la 19:00, pe Stadionul Wembley din Londra. Doritorii au fost avertizați de autorități să nu cumpere tichetele de acces pentru prețuri umflate pe platformele de revânzare.

Jurnaliștii au reușit să identifice bilete pentru partida de la EURO 2020 vândute pentru 3.000 lire pentru un singur loc, în ciuda faptului că UEFA a interzis vânzarea acestor bilete peste prețul inițial.

Cel mai important meci de acasă al englezilor din 1996 încoace

Partida de marți are însemnătate uriașă, fiind cel mai important meci internațional al naționalei Angliei pe Wembley de la înfrângerea din fața nemților de la EURO 1996, în semifinale. Capacitatea stadionului este de 90.000 persoane, însă doar 40.000 de fani vor putea susține echipa națională, la Londra, din cauza restricțiilor impuse de pandemia Covid-19.

Cererea intensă și oferta foarte limitată au aruncat în aer prețurile. Unul dintre site-urile care comercializează biletele vând locurile cu câte 3.000 lire, adăugând alte 900 lire pentru serviciile oferite. Între timp, The Times a arătat că un singur tichet de acces a fost comercializat pentru nu mai puțin de 10.000 lire.

Cât costau biletele oficiale comercializate de UEFA

În comparație, UEFA a pus la dispoziție biletele pentru sume de zeci de ori mai mici. Vorbind în moneda europeană, cele mai ieftine bilete pentru Anglia – Germania încep de la 50 de euro pentru categoria a III-a, prețul ajungând la 185 euro pentru cele mai bune locuri. Totuși, site-ul oficial al UEFA nu mai vinde bilete fiindcă acestea au fost deja alocate printr-o tombolă.

Managerul de campanie al FanFair Alliance, un grup care militează împotriva bișniței cu bilete, a spus: „I-aș îndruma pe fani să nu cumpere bilete online de pe platforme secundare. Aceste site-uri web pândesc clienții și sunt de obicei cu sediul peste granițe, nu respectă regulile din Marea Britanie și pur și simplu permit ca consumatorii britanici să fie înșelați cu prețuri prea mari”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel